Nane

Folik asitten zengin koyu yeşiller grubunda yer alır. Özellikle tazeyken su ihtiyacınızı karşılar, hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur

Pul biber/Kırmızıbiber

Kapsaisin adlı metabolizmayı hızlandıran bir antioksidan içeren pul biberi sık sık tüketebilirsiniz ancak yine de tüketiminize dikkat edin; çünkü pul biber de bir miktar tuz içerir.

Kekik

Et yemeklerinin vazgeçilmezi olan kekik mideyi rahatlatarak gaz oluşumunu önler. Kan kolesterolünü düşürür.

Akbiber

Kapsaisin ve karoten içeren akbiber bağışıklığı destekleyerek metabolizmamızı hızlandırır.

Kimyon

Bitkisel demir için iyi bir kaynaktır. Özellikle kurubaklagillerin sindirimi sırasında gazı yok etmek için ilk başvurulan baharattır.

Kişniş

Uçucu yağlar ve tanen içerir. Gaz ve hazımsızlık sorunlarında kullanılabilir.

Zencefil

Serbest radikalleri temizlemeyerek kanserden korunmamıza yardım eder. Doğal diüretiktir.

Zerdeçal

En çok da curcumin etken maddesi nedeniyle, antioksidan, antiviral, antienflamatuar etkilere sahiptir. Bazı çalışmalara göre; mide ülseri, Alzheimer ve yüksek kolesterole karşı da koruyucu etkisi vardır.

İsot

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırır ve direnci artırır.

Haşhaş

Antioksidan özelliğine sahip olan haşhaş sindirimin hızlanmasını ve vücudun enerji depolamasını sağlar.

Rezene

Tazesi C vitamininden zengindir. Demir, kalsiyum, fosfor mineralleri içerir. Gaz ve hazımsızlıkta faydalıdır.

Tarçın

İnsülin direnci olan kişiler için vücudun şeker ihtiyacını azaltır. Meyvelerin üzerine bir tatlı kaşığı olarak eklendiğinde metabolizma üzerine olumlu etki yapar.