Foto: Cihan


Foto: CHA

Foto: Cihan
Sağlık çalışanları, Ankara'da meydana gelen patlama nedeniyle 2 gün çalışmayacaklarını belirtti. Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup sağlık çalışanı, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanarak katliamı protesto etti.

"ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ, YASTAYIZ"

Meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ve yaralıların barış elçisi oluklarını vurgulayan TTB yöneticisi Raşit Tükel, “Yolsuzluğa, hırsızlığa, emek sömürüsüne karşı çıkmak için gelmişlerdi. Bir saniye içinde Sıhhiye Meydanı’nı kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. Üzgünüz. Öfkeliyiz, yastayız” dedi.

Millet Caddesi’ni trafiğe kapatan grup, ‘Katili tanıyoruz’, ‘Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız’ yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup, patlamanın olduğu saat 10.04’te hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak eyleme başladı. Protestoya katılanlar, patlama nedeniyle 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi.