5 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Bugün çok mutluyum. Anketler açıklandı, gene nal toplatmışız, yüzde 49 görünüyoruz. Asrın liderimiz “400 milletvekili istiyorum” dedi. Hayırlısıyla gene tek başımıza iktidarız.

*

12 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Bugün biraz canım sıkkın. Anketlerde yüzde 45’e gerilediğimiz söyleniyor. İnanmak istemiyorum ama, asrın liderimiz “400 olmasa da olur, 367 milletvekili yeter” demiş, huylanmadım desem yalan olur. Endişeliyim.

*

17 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Bakkaldaki televizyonda halk tv açıktı, göz ucuyla baktım, emekliye iki bayramda ekstra maaş falan deniyordu, taksici, manav, hepsi can kulağıyla dinliyordu, hiç ilgilenmiyormuş gibi yapıp çıktım ama, meraktan ölücem, ne anlatıyorlardı acaba?

*

20 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Hiç ağzımın tadı yok. Yüzde 41’ler filan konuşuluyor. Asrın liderimiz de “330 milletvekili işimizi görür” dedi. Daha seçim olmadan 70 vekil azaldık iyi mi... Üstüne üstlük, kayınbiraderi berberde Sözcü okurken yakaladım, yazıklar olsun.

*

23 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Kahvede laflıyorlardı, kulak kabarttım, MHP de emekliye iki maaş ikramiye verecekmiş. Ulan bizimkiler niye vermiyor, biz keriz miyiz diye düşünmedim değil... Neyse, maneviyatımızı bozmayalım, inşallah gene iktidarız.

*

25 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Bugün moralim sıfır. Bizim partide anket yayınlamak yasaklandı. Pazarda domates alırken duydum, yüzde 40’ın altına gitmişiz, ondanmış. Yalçın Akdoğan da “bir iki puanla hükümeti kaybedebiliriz” dediğine göre, galiba domatesçi haklı.

*

28 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Pastanede çalışan benim oğlan, akşam eve CHP broşürüyle geldi, asgari ücreti 1500 liraya çıkaracaklarmış, kredi kartı borçlarını sileceklermiş, yan marketteki kasiyer kızlar, karşı emlakçıdaki çocuk, eczanenin imam hatipli çırağı bile, komple chp’ye üye olmuşlar... Türkiye nereye gidiyor böyle, tedirginim.

*

30 mayıs
Selamünaleyküm günlük... Ben hanımın yalancısıyım, o da baldızın komşusundan duymuş, MHP asgari ücreti 1400 liraya çıkaracakmış, ulaşım desteği, kira desteği verecekmiş. Kefen giyerek asrın liderini karşılamaya giden benim bacanak, balkona üç hilalli bayrak asmış, dededen ülkücüyüm falan diyormuş. Çok yalnızım be günlük.

*

3 haziran
Merhaba günlük... Yaz havasından mıdır nedir, bugün pek keyifliyim. Oğlan eve Atatürk’ün kalpaklı posterini getirdi, duvara astık. Sözlüsüyle beraber oy ve ötesi’ne katılmışlar, hırsızlarla mücadele edeceklermiş... Bıktık hakikaten şu hırsızlardan yani... Oğlanın maaşıyla, benim emekli maaşını hesap et, senede 12 bin lira kaybımız var kardeşim, göz göre göre soyuluyoruz, ayıptır, günahtır, yetti gari.

*

4 haziran
Merhaba günlük... Neşem yerinde, zımba gibiyim. Gazetede okudum, Tayyip Erdoğan “geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum, eski canlılık yok” demiş... Halbuki ben dün hanımla birlikte MHP mitingine gittim, ortalık yıkılıyordu, hiç bu kadar coşku görmemiştim, bu Tayyip efendi kimin mitingine gitmiş, anlamadım.

*

6 haziran
Selam günlük... Oğlan koluna Atatürk’ün imzasını dövme yaptırmış. Ben de bugün ilk defa bozkurt işareti yaptım, doğrusu elime çok yakıştı. Hanıma artık Asena diye sesleniyorum, eskisi gibi Kübra dersem, duymazdan geliyor. Yeni Türkiye diyorlardı, sayelerinde yepyeni olduk. Bu arada, yandaş gazeteciler tutuştu... Birbirlerini suçluyorlar. Eee, bu işler böyle tabii, keser dönüyor, sap dönüyor.
Aha bak günlüğüme yazıyorum...
Pazartesi sabahından itibaren fırıldak gibi dönüp, Tayyip Erdoğan’ı yerden yere vurmaya başlarlarsa, şaşma.