Adana valisi vatandaşa “gavat” dedi. Afyon valisi, 25 şehit morgta yatarken, genelkurmay başkanına sucuk hediye etti. Siirt valisi, ABD başkanı Obama’ya İngilizce tweet attı, “ben Türkiye’denim, Siirt valisiyim, sizi seviyorum, hayatınız ve başkanlığınız çok başarılı, ben de sizin gibi olmayı umut ediyorum” dedi.

*

Kayseri valisi, 30 Ağustos resepsiyonunda 10’uncu yıl marşı yerine, Akp’nin seçim şarkısını çaldırdı. Amasya valisi, 29 Ekim resepsiyonunu pastanede yaptı. İzmir valisi, 9 Eylül resepsiyonuna katılmadı, onun yerine, Akp il başkanının kızının düğününe gitti. Bursa valisi, Denizli valisi, Balıkesir valisi, valilik tabelalarındaki TC’yi kaldırdı.

*

Şırnak valisi, Apo’yu tebrik etti, “ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşılıyorum” dedi. Kilis valisi, Aktütün karakolundaki 15 şehidimizi toprağa verdiğimiz gün, Akp milletvekilinin oğlunun sünnet düğününe katıldı, Akp amblemli pasta kesti. Amasya valisi “bu memleketi kazanırken çok şehitler verdik, kaybederken de mutlaka şehitlerimiz olacaktır” dedi.

*

Elazığ valisi “Amerika başkanının karşısında hazır duran başbakan istemiyorum, van münüt diyen başbakan istiyorum” dedi. Kırklareli valisi “Demokrat parti’nin CHP’yi kapatmaması en büyük talihsizlik” dedi.

*

İlkokul çocuklarına bedava süt dağıttılar, onbinlerce çocuk hastanelik oldu. Diyarbakır valisi “sütten değil, psikolojik” dedi. Sivas valisi “zehirlenme değil, süt biraz bozuk” dedi. Konya valisi “zehirlenmediler, etkilendiler” dedi. Edirne valisi “açlıktan mideleri bulanmıştır” dedi.

*

Isparta valisi özel uçakla Kayseri’ye gitti, Kayseri valisiyle birlikte kuaför açılışı yaptılar. Osmaniye valisi pastane açılışı yaptı, “Osmaniyemiz gün geçtikçe büyüyor, yeni yeni markalar için cazip hale geliyor, pastanemizin her şeyin en güzeline layık olan Osmaniye halkına en iyi imkanları sunacağına inanıyorum, pastanemizin Osmaniye şubesinin sahibi İclal hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi, kurdeleyi kestikten sonra, İclal hanımefendiyle birlikte pastaneyi gezdi, pastalar hakkında bilgi aldı. Manisa valisi, Turgutlu ilçesine hayırlı olması dileğiyle, şalgam suyu dükkanının açılışını yaptı. Mardin valisi, resmi incelemeler için gittiği Nusaybin’de elektronik mağazasının açılışını yaptı. Çorum valisi, Çankırı valisi, Afyon valisi, üçü birden Osmancık’ta market açılışı yaptı, kurdeleyi üçü aynı anda kesti. Nevşehir valisi, umumi tuvalet açılışı yaptı, tuvaletin kurdelesini törenle kestikten sonra, tuvaletleri ve lavaboları inceledi.

*

Afyon valisi, kokteylli tören düzenleyerek 6’ncı icra dairesinin açılışını yaptı. Yani bi havayi fişek fırlatmadıkları kaldı... Akp iktidara geldiğinde Afyon’da sadece 2 tane icra dairesi vardı, vatandaşın borçları hacizleri patladı, kokteylle 6’ncı açıldı.

*

Volvo jipi olan valiye, bi tane de Mercedes S320 aldılar. Mercedes’i Volvo’su Mitsubishi jipi olan valiye, Volkswagen minibüs aldılar. Land Cruiser jipi olan valiye, BMW 735 aldılar. Mercedes S320’si ve Toyota jipi olan valiye, Audi Q7 aldılar. Mercedes’i Hyundai jipi olan valiye, Volvo aldılar. Mercedes’i olan valiye, Audi A8 aldılar. Mercedes’i Mercedes jipi Nissan’ı olan valiye, bi tane Volvo aldılar, üstüne bi tane de Audi A6 aldılar.

*

“İcabında sayın valim, atlayacaksın kamyonun şoför mahalline sen gideceksin, kömürü sen vereceksin” lafını duyar duymaz, Elazığ valisi atladı kamyona, götürdü, kendi elleriyle kömür torbası taşıdı. Iğdır valisi “elbette iktidarın valisiyiz” dedi. Aydın valisi “utanılacak sıkılacak bi şey değil, hükümetin valisi olmaktan şeref duyarım” dedi. Muş valisi, cila süngeri getirtti, ayakkabısı tozlanan sağlık bakanının ayakkabısını silmeye kalkıştı. Akp gaztecisi “ne istediniz de vermedik” diye sitem ederek, Fethullah Gülen’e sordu: “2004’ten önce kaç valiniz vardı, 2004’ten bu yana kaç valiniz oldu?”

*

Üniversite oyunları için 100 trilyon liraya yaptırılan kayakla atlama kulelerinde heyelan oldu, Erzurum valisi “reklamın kötüsü olmaz, tanıtım oldu” dedi. Tekirdağ valisi, iftar sofrasında Coca Cola’yı protesto etti, Fanta içti, küçük bi pürüz vardı, Fanta’yı zaten Coca Cola üretiyordu.

*

Ordu valisi, ayakta işemenin “itikadımıza ters” olduğunu söyledi, camilerdeki pisuvarları söktürdü. Artvin valisi “müslüman Türk kültürünün yaşandığı bir tek yaylalarımız kaldı, oraları da mı turizme açalım” diye itiraz etti. Giresun valisi, ilkokulların mezuniyet törenleriyle ilgili genelge yayınladı, kız öğrencilerin eteklerinin diz kapağını örtecek boyda olmasını, kesinlikle kolsuz ve askılı bluz giydirilmemesini istedi.

*

En son... Edirne valisi, ilkokul çocuklarına bedava süt dağıttı, süt kampanyasının sloganını karatahtaya Arapça yazdı.

*

Akp’nin çıkarmaya çalıştığı iç güvenlik yasası, valileri “sıkıyönetim komutanı” haline getiriyor, savcıların yetkisini bile valilere devrediyor.
Ne kadar güvenli olacağımızı, varın siz hesap edin gari!