Uçaklardan ikisi Flensburg yakınlarındaki Jagel üssünden hareketlenirken, diğer ikisi Rheinland-Pfalz eyaletinde bulunan Büchel`den İncirlik Üssü`ne havalandı.

Foto: Reuters


Alman basınında yer alan haberlere göre, Tornadolar IŞİD`e karşı mücadelede koalisyon güçlerine vereceği keşif desteği için uçuşlarına Ocak ayı ortasında başlayacak. Alman Ordusu`ndan yapılan açıklamada, Tornadolarda pilotun yanı sıra bir de silah sistemleri uzmanının yer aldığı ve uçaklara Türkiye yolunda havada yakıt ikmali yapılacağı kaydedildi.

Foto: Reuters


Almanya`dan bölgeye giden ilk keşif uçakları Aralık ayı ortasında Schleswig-Holstein eyaletinden havalanmıştı. Dün ise Hamburg`dan kalkan Airbus uçağı ile 100 Alman askeri İncirlik`e gitmişti. İncirlik`e giden Alman askerleri arasında pilotlar, teknisyenler, yer personeli ve uçaklar tarafından çekilecek görüntüleri değerlendirecek uzmanlar bulunuyor.

Almanya IŞİD`e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonu Tornado keşif uçaklarının yanı sıra, tanker uçağı, Fransız Uçak Gemisi Degol`e destek veren bir fırkateyn ve askeri uydu ile destekliyor.

Alman askerlerinin görev süresi Aralık ayı sonunda dolacak.

DHA