Başkent Caracas’ta toplanan yüzbinlerce kişi referandum talebinde bulundu.

Derin bir ekonomik krizin yaşandığı Venezuela’da halkın yaşam koşulları gittikçe zorlaşıyor. Enflasyon üç haneli rakamlara yükselirken insanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor.

ven213
Hükümete referanduma gitmeyi kabul ettiremeyen muhalifler sokak gösterileriyle iktidar üzerindeki baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Euronews'un haberine göre olası bir referandumda Maduro koltuğunu kaybetse bile bunun erken seçimlere gitmek için yeterli olmayacağı belirtiliyor.

Öfkeli kalabalık hükümete yönelik tepkilerini dile getirdi:

ven215
“Açlığa, yoksulluğa karşı savaşıyoruz. Bu ülke güvenli değil. İktidarda soyguncu, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı yapan bir hükümet var. Bu ülkeyi terk etmelerini istiyoruz. Bu yüzden sokaklardayız. Artık bu ülkeyi istemiyoruz. Özgür bir ülke istiyoruz.”

“Hükümetin şiddetine karşı biz irademizi ortaya koyuyoruz. Gördüğünüz gibi işte bu insanlar demokratik haklarını kullanıyor burada. Bu insanları açlıkla, korkuyla tehdit edemezsiniz.”

Cezaevinde bulunan ana muhalefet partisi lideri Leopoldo Lopez’in eşi Lilian Tintori ise, “Bugün Venezuela halkının yüzde 90’ından fazlası bir hükümet değişikliği görmek istiyor. Bu hedefe ulaşacağız.“dedi.
Bütün bu gördükleriniz gerçek. Gerçekten yardıma ihtiyacımız var. Hem de acil bir şekilde.”

ven214“Bugünkü yürüyüş muhalefet partileri tarafından ‘tarihi’ bir gösteri olarak nitelendirildi. Muhalifler 7 Eylül’de Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak Devlet Başkanı Maduro’ya karşı referandumun yapılması için bir tarih belirlenmesi talebinde bulunacak.”