ODTÜ Ormanı’nın geliştirilmesi ve güzelleştirilmesi kapsamında ODTÜ Geliştirme Vakfı tarafından başlatılan “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasının 300 bininci ağacının ODTÜ Ormanı’na dikildiği etkinlikte, mart ayında Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden ODTÜ öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Baş anısına da 10 bin ağaç dikildi.

odtu_orman

ODTÜ’lüler tarafından, ilk olarak 1958 yılında 180 dekarlık bir alanda, ODTÜ ve Türkiye Ormancılar Cemiyeti’nin ortak çalışmalarıyla filizlenen ODTÜ Ormanı, zaman içerisinde birçok farklı ağaç türünü barındıran ve Türkiye’nin en büyük ormanlarından biri olma niteliğine kavuşan bir orman haline geldi.

2013 yılında ODTÜ Ormanı’ndaki 3 bin ağacın kesilmesi üzerine, 2014 yılında ODTÜ Geliştirme Vakfı ve ODTÜ’nün ortaklaşa düzenlediği ve 300 bin ağaç hedefiyle başlatılan “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasının 300 bininci ağacı bugün dikildi.

Ağaç dikme etkinliği kapsamında, 13 Mart’ta Ankara’da yaşanan menfur bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden ODTÜ öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Baş anısına da 10 bin ağaç dikildi.

odtu_orman_1

"ODTÜ ORMANI, ODTÜ KİMLİĞİNİN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR"

Ağaç dikme etkinliğine katılan ODTÜ Rektörü Ahmet Acar,

“1961 yılında başlayan geleneği devam ettirmek için bir araya geldiğimiz bu özel günde; ODTÜ akademisyenleri, öğrencileri, mezunları, doğaseverler ve elbette Ozancan ve Berkay'ın aileleri hep birlikte 10 bin adet ağaç diktik. Ayrıca, 60. yılımızı kutladığımız bu sene içerisinde, 2014 yılında 300 bin ağaç hedefiyle başlattığımız "Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden" kampanyasının hedefine de ulaşmış bulunuyoruz. ODTÜ Ormanı, ODTÜ kimliğinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kemal Kurdaş ve arkadaşları bir yandan yeni bir üniversite kurarken, diğer yandan da ODTÜ Ormanı'nı oluşturmaya başladılar. Bu geleneğin siz gençler tarafından sürdürülmesi ODTÜ için olduğu kadar Ankara ve doğa için de önemli bir değer diye düşünüyorum. Mart ayındaki menfur terör saldırısında yitirdiğimiz değerli öğrencilerimiz Ozancan Akkuş ve Berkay Baş'ın anısını yaşatmak üzere burada bulunan ve ağaç dikerek bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"OĞLUM KENDİ DEĞERLERİNE SAHİP OKULU SEÇMİŞ"

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Ozancan Akkuş’un babası Mehmet Nuri Akkuş da ağaç dikme etkinliğine katıldı. Akkuş, bu özel günle ilgili olarak, “Bugün, bu törende oğlumun neden özellikle ODTÜ’yü tercih ettiğini daha iyi anladım. Oğlum kendi değerlerine sahip okulu seçmiş. Güzel ülkemizin geleceği için hep beraber çalışmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

500'DEN FAZLA AĞAÇ BAĞIŞI YAPANA TEŞEKKÜR SERTİFİKASI

Etkinliğe katılan ODTÜ öğrencileri, mezunları, mensupları ve Ankaralı doğaseverlere ağaç dikiminden sonra gelenekselleşen sandviç-ayran ikramı yapıldı. Ayrıca, 2 yıldan uzun süredir devam eden “Bir Ağaç Sizden, Bir Orman Bizden” kampanyasına 500’den fazla ağaç bağışı yapan kurum/kişilere teşekkür sertifikası verildi.