Durmuş SEVİNDİK- Özge CERRAH ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK`ta Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, Ankara`daki bombalı terör saldırısını yürüyüşle protesto etti.
Madenci Anıtı önünde toplanan grup, `Nereden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz` yazılı pankart açtı. Grup, Gazipaşa Caddesi`ni takiben Valilik önüne kadar sloganlarla yürüdü. Şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, son 7-8 aydır ülkenin dört bir yanında kan döküldüğünü ve hiçbir siyasinin, bürokratın sorumluluk üstlenmediğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Hiçbir ölüm haberi almayacağımız, içeride yurttaşlarımızla, dışarıda komşularımızla birlikte bir arada barış içinde yaşayabilmenin kalıcı şartlarının oluştuğu bir döneme girilmesi için herkesin tarihsel, vicdani ve insani bir sorumlulukla hareket etmesini talep ediyoruz."
ÜLKÜ OCAKLARI EREĞLİ`DE PROTESTO ETTİ
Ereğli İlçesi`nde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ise teröre tepki için Atatürk Anıtı önünde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyan grup adına konuşan vakıf başkanı Mehmet Gencer, terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanların en az teröristler kadar suçlu olduğunu söyledi. Gencer, "Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi uyuyan milletler ya ölür, ya da esir olarak uyanır. Bizler bu milleti uyutmayacağız ve asla uyumayacağız" diye konuştu.
Grup, şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından bir süre sloganlar attıktan sonra dağıldı.
DHA