Son bir yıl içinde yaşanan saldırılarda 298 ailenin yüreği yandı. Bakan Bozdağ Irak ve Suriye ile Türkiye’yi kıyasladı, “Huzur adası vasfımızı koruyoruz” dedi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran’da düzenlenen canlı bomba saldırısında 44 kişi şehit oldu, yüzlerce vatandaş yaralandı. Yine son bir yılda, Diyarbakır, Ankara, Bursa, Mardin ve Şanlıurfa’da da canlı bomba ya da bombalı araçlarla saldırılar gerçekleşti. Bütün bunlar Türkiye’de olmamış gibi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat’ta bayramlaşma törenlerine katıldı ve şaşırtıcı cümleler kurdu.

57

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve her alanda geliştiğini anlatan Bozdağ şunları söyledi: ‘’79 milyon nüfusuyla gelişen, büyüyen ekonomisiyle, alt yapıda ve üst yapıda elde ettiği başarısıyla Türkiye büyümeye devam ediyor. Yanı başımızdaki yangınlara rağmen işte Suriye’de 5 yıla yaklaşan iç savaşa, Irak’ta 10 yılı aşan iç kargaşaya ve başka pek çok olumsuzluklara rağmen, Türkiye huzur adası olma vasfını koruyor ve ekonomisi de her şeyiyle büyümeye devam ediyor.”

Bozdağ, Mısır ile ilgili konularda da olumlu gelişmelerin olacağı sinyalinin ortaya çıktığını belirtti ve şöyle devam etti: “Tüm bu gelişmeler Türkiye’nin yaşadığı coğrafyada ve bölgede bulunduğu pozisyona güç katan gelişmelerdir. İsrail ile Türkiye’nin ilişkilerinin normalleşmesi hem Türkiye’nin hem de İsrail’in ortak çıkarınadır. Türkiye düşmanlarını azaltmaya, dostlarını çoğaltmaya devam edecektir. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz.”