ANKARA-SÖZCÜ

Cemaat yapılanmasına destek verdiği gerekçesiyle el konulan Koza Holding'in yönetim kurulu başkanlığına ''Çakal Carlos'' adıyla bilinen terörist Ramirez Sanchez'in Türk avukatı Hasan Ölçer getirildi.

Foto: SÖZCÜ - Koza Holding'in yönetim kurulu başkanlığına terörist Ramirez Sanchez'in Türk avukatı Hasan Ölçer getirildi.


Halka açık iki şirketinin toplam piyasa değeri 1.1 milyar doları aşan ve altın, enerji, gıda, turizm, medya sektöründeki 22 şirketine el konan Koza İpek Holdingin kayyım heyeti başkanı, avukat Hasan Ölçer oldu. Ölçer, İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ve dünyaca ünlü terörist Çakal Carlos'un avukatlığını yapıyor. Daha önce holdingin maden enerji ve medya dışındaki şirketlerinde kayyım olan Ölçer, bu kez tüm kayyımlar heyetinin başkanı oldu.

Geçen yıl ekim ayına 22 şirketine 26 kayyım ataması yapılan Koza İpek Holdingin 17 kayyımı Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince görevden alındı. Tüm şirketlerin yönetimine 9 kişilik kayyım heyeti atandı. Heyetin Yönetim Kurulu Başkanı da Hasan Ölçer oldu. Diğer 8 isim de Hayrullah Dağıstan, Ali Yazlı, Hamza Yanık, Arif Yalçın, Mustafa Akçil, Hikmet Keleş, Ümit Önal ve Çetin Altay'dan oluştu.

Özen Pala, Mustafa Şimşek, Cahit Demiral, Yasin Kalem, Ali Rıza Esmen, Hüdai Bal, Fatih İcin, Bilal Koyuncu, Hayrettin Bıyıklıoğlu, Kemal Yıldır, Yusuf Atmaca, Şahin Dağlı, Mehmet Tunçel, Mehmet Üzer, Nevzat Demiröz'ün ise kayyımlık görevi de sona erdi.

CARLOS'UN AVUKATI


Heyetin başkanı Ölçer, İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yanı sıra, dünyaca ünlü bir terörist olan ve Çakal Carlos olarak bilinen İlıch Ramirez Sanchez'in de avukatı... Halen Fransa’daki Poissy Cezaevi’nde müebbet hapis cezasını çeken Çakal Carlos, müslüman olup adını ''Salih Muhammed'' olarak değiştirdikten sonra, bir Türk avukatı olmasını istemiş ve Ölçer de bu görevi üstlenmişti.

Venezüella’da doğan ve 67 yaşında olan Çakal Carlos, Leninist bir avukatken 1970'de Filistin Halk Kurtuluş Cephesine katıldı. Yahudi işadamlarına düzenlenen suikastler ile, İsrail’le ilişkisi olan banka, dernek, gazete ve elçiliğin bombalanmasında rol oynadı. 1975'de Viyana’daki OPEC toplantısını basıp 10 petrol bakanını Cezayir’e kaçırdı. 1994 Sudan’da yakalandı. Fransa'ya iade edildi ve yargılanarak müebbet hapse mahkum oldu.

KAYYIM NEDİR ?


Belli bir malın yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimseye kayyım adı veriliyor. Kayyım atamaları mahkeme kararı ile uygulanıyor. Ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle anonim şirket organlarının iş göremez hale gelmesi durumlarında, şirket için kayyım atanıyor.