Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan Astsubay Can Çalışkan, kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. Operasyonlar sırasında bugün öğlen saatlerinde PKK'lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle vurulan Astsubay Can Çalışkan ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan Astsubay Çalışkan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Astsubay Çalışkan'ın cenazesi, yarın Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından memleketi Ankara'nın Polatlı İlçesi'ne gönderilecek.

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"28 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 14.48'de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."