Merve ve Serkan çifti, düğün davetiyelerine “Düğünümüzü renklendirmek için göndereceğiniz tüm çiçekler dalında kalsın. Sokak hayvanlarının yiyeceği kuru mamayla daha da renkleriniz biz” diye yazdırdı. Düğüne katılanlar, hediye olarak sokak hayvanları için kuru mama getirdiler. Tören boyunca doyasıya eğlenen davetliler, düğün hediyesi olarak getirdikleri mamaları yeni evli çifte teslim ettiler.

Çiçek yerine düğüne mama isteme fikrinin sahip oldukları duyarlılık sonucu ortaya çıktığını dile getiren gelin Merve Şavran, “Bu fikir çiçeklerin koparıldıktan sonra çöpe atılmasını istemediğimizden ve sokak hayvanlarına olan duyarlılığımızdan ortaya çıktı. Zaten kendi elimizden geldiğince sokak hayvanlarına yardım etmeye çalışıyoruz. Bir de bu konuda dostlarımızdan, sevdiklerimizden daha çok destek alırsak daha çok büyüyebileceğimizi düşündük. O yüzden böyle bir şey yaptık. Kartımıza böyle bir not düştük. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bizden desteklerini esirgememişlerdir. Çünkü bu sokak canlılarına gidecek bir şey. Gönderen göndermeyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Foto: İHA Foto: İHA


Sokak hayvanlarının aç kalmamasını istediklerini dile getiren damat Serkan Günal ise, “Gördüğünüz gibi mamalar gelmeye başladı. Gayet gurur verici bir tablo. Onur duyucu bir hareket bunlar. En azından sokak hayvanlarını bu şekilde, yardıma ihtiyacı olan hayvanlara bir şekilde katkımız olursa ne mutlu bize. Umarım bu gelenek haline gelir. Düğünlerde artık çiçek yerine, sokak hayvanlarına küçük dostlarımıza bir katkımız olur. Bizde insanlık adına bundan çok büyük zevk alırız” ifadelerini kullandı.