Türkiye'deki mevcut sistem için sarf ettiği sözler,Adalet Bakanı tarafından "düzeltilmek istenen" AKP'li Galip Ensarioğlu geri adım atmadı. AKP'li vekil  “Yanlışlıkla ağzımdan kaçırmadım" diye sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

AKP'li Ensarioğlu A Haber televizyonunda itiraf gibi açıklamalarda bulunmuştu.


AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu önceki gün katıldığı A Haber televizyonundaki bir programda, “Parlamenter sistem bizim işimize gelir, yargı da bizde yürütme de bizde yasama da bizde. Bizim yani Meclis’in AK Parti hükümetini denetlemek gibi bir şeyi olabilir mi?” demiş, bu sözlere muhatap kalan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Ensarioğlu'nun sözleri bir dil sürçmesidir" demişti.

Galip Ensarioğlu, RS FM’de gazeteci Yavuz Oğhan’ın programında televizyonda sarf ettiği sözleri ve Bakan Bozdağ'ın buna yaptığı yorumu değerlendirdi.

Ensarioğlu, Oghan'ın “Yanlışlıkla mı ağzınızdan kaçırdınız” sorusuna “Yanlışlıkla ağzımdan kaçırmadım. Yargı bağımsız olmakla birlikte sözde ama istediğimiz zaman çıkardığımız kanunlar ve anayasa değişiklikleriyle yargının alanını sınırlayabiliyoruz, yapısıyla oynayabiliyoruz. Bugünkü sistem bu gücü ve imkanı size fazlasıyla sunuyor” dedi.

FOTO:DHA - Bekir Bozdağ, Ensarioğlu'nun sözleri için "dili sürçtü" demişti.

BOZDAĞ NE DEMİŞTİ?


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Ensarioğlu'nun sözleri için “Sayın Ensarioğlu, hukukçu bir arkadaşımız değil. Yargı bağımsızdır, milletin yargısıdır. Soruşturma yaparken de yargılama yaparken de karar verirken de Türk milleti adına yapar, Türk milleti adına her türlü kararı verir. Yargı ne AK Parti’nin ne CHP’nin ne MHP’nin ne de HDP’nin yargısıdır. Yargı, Türk milletinin yargısıdır ve bağımsızdır. Öyle zannediyorum ki bir dil sürçmesidir. Konuşma sırasında zühulen söylenmiş bir laftır diye düşünüyorum” demişti.