HDP'nin ikinci olağan kongresi için Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Salonun önündeki cadde trafiğe kapatılırken, yayalar da kontrol edilerek alındı. Ancak polisin etrafta aldığı güvenlik önlemlerine güvenmeyen HDP'liler, kendileri ayrıca güvenlik önlemi aldı. Salonda bulunan dev ekranda Öcalan'ın görüntüsü olması dikkat çekti.

Foto: SÖZCÜ -Kongre salonuna Öcalan'ın dev posteri asıldı


Zeynep GÜRCANLI- Deniz AYHAN / ANKARA
Kongre salonuna girişte polis gelenleri tek tek, ancak bir kez aradı. HDP'liler ise hem Kongre salonunun bahçe kapısında, hem bina kapısında, hem de tribüne girerken üç ayrı arama noktası kurdu. Gelenlerin üstleri de, çantaları da titizlikle, tek tek arandı.



Foto: SÖZCÜ -HDP'liler, kendileri ayrıca güvenlik önlemi aldı




DEV ATATÜRK RESMİ VE TÜRK BAYRAĞI

HDP'nin daha önceki toplantı ya da mitinglerinde Türk bayrağının yer almaması yoğun şekilde eleştirilmişti. Ankara'da bugün yapılan 2. olağan kongrede salonun en görünür yerlerinde dev bir Atatürk portresi ile aynı büyüklükte bir Türk bayrağı yer aldı.
Ayrıca kürsünün arkasına kurulan dev ekranın sol kısmına da Türk bayrağı sabitlendi. Ekranın sağ köşesinde ise HDP parti amblemi yer aldı.

ÖCALAN SIK SIK EKRANDA


Abdullah Öcalan fotoğrafı salonda sabit olarak yer almadı. Ancak zaman zaman, sol köşesinde Türk bayrağının olduğu dev ekranın ortasında Öcalan portresi yayınlandı.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ


Salon girişinde en dikkat çekici süslemelerden biri de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilmiş çelenk oldu.

HEM KÜRTÇE, HEM TÜRKÇE SLOGANLAR


Tribünlerden atılan sloganlar genellikle Kürtçe oldu. Sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehinde slogan atıldı. Ekranda ise, partinin sloganları daha çok Türkçe olarak yer buldu. Zaman zaman iki dilde de sloganlar ekranda kendine yer buldu. Anonslar da hem Türkçe, hem de Kürtçe yapıldı.

Foto: SÖZCÜ -Paris'te suikast sonucu öldürülen PKK'lı 3 kadının da posteri asıldı

FRANSA'DA ÖLEN ÜÇ PKK'LI KADININ DA POSTERİ DUVARDA


Öcalan fotoğrafının asılmadığı salonda, Fransa'da öldürülen, aralarında Sakine Cansız'ın da olduğu üç PKK'lı kadının fotoğrafı yer aldı. Yine Ankara ve Suruç saldırısında ölen genç ve kadınların fotoğrafları da salona asılmıştı. Aralarında en çok dikkat çekenler biri de Ankara saldırısında ölen Meryem Ana'nın fotoğrafı idi.

Foto: SÖZCÜ -Anadolu Ajansı muhabiri kongreden atıldı

ANADOLU AJANSI MUHABİRİ HDP KONGRESİ'NDEN ATILDI


HDP Kongresi'nin hemen başında, basına ayrılan bölümde bir de olay yaşandı. Kongre'de "demokrasi mücadelesinde ölenler" için yapılan saygı duruşu sırasında, tribünlerden "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.

Bu sloganlar atılırken, basın bölümünde yer alan Anadolu Ajansı muhabirinin ise küfür ettiği iddia edildi. Tribündekiler, küfür ettiği iddia edilen muhabire tepki gösterince, kongre görevlileri basın bölümüne gelerek muhabirden salonu terketmesini istediler. Muhabir, görevliler eşliğinde salondan çıkartıldı.