Osmaniye'de geziden dönen öğrencileri taşıyan otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına devrildi. Kazada 14 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı belirtildi.

 

Hatay'dan gezi için Osmaniye'deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı'na gelen öğrencilerin içinde bulunduğu otobüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs sulama kanalına devrildi.

[caption id="attachment_1262759" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen su kesildi.

Öğrencilerin, Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki 5 Temmuz İlkokulu'nda okudukları öğrenilirken, yanlarında velilerinin de bulunduğu belirtildi. Ölenlerin içeresinde velilerin de olduğu öne sürülürken, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik olay yerine gelerek AFAD ve itfaiye ekiplerininin çalışmaları konusunda bilgi aldılar.

[caption id="attachment_1262872" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Osmaniye'deki arama çalışmalarına Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli sualtı polisleri de katıldı. Sulama kanalı içerisinde yapılan aramada, 3 kişinin cesedine daha ulaşılırken, 1 kişi de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Son açıklanan rakamlara göre ölü sayısı 13'e yükselirken, hastanede tedavi edilen 23 yaralıdan 4'ünün durumunun ise ağır olduğunu bildirildi. Osmaniye Valisi Kerem Al gazetecilere yaptığı açıklamada, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

[caption id="attachment_1262873" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Gezinin 5 Temmuz İlkokulu'nun resmi bir etkinliği olmadığını kaydeden Vali Al, öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin sulama kanalına devrilmesinin ardından diğer araçtakilerin onları kurtarmak için polis, jandarma ve 112 Acil'i arayarak yardım istedikleri belirtti.

[caption id="attachment_1262874" align="alignnone" width="880"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

KAZAYI DUYAN OKULA KOŞTU


İskenderun’dan Osmaniye’ye gezmeye giden 5 Temmuz İlköğretim okulu öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu midibüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları okula koştu. Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan 5 Temmuz İlköğretim Okulu’na kaza haberinin ardından velilerin akınına uğradı. Okulu açık tutan öğretmen ve okul aile birliğinin yanı sıra birde ambulans hazır bekletildi. Veliler, sınıflarda asılı bulunan listelerdeki isimlerin yanında yazılı telefon numaralarını alarak tanıdıklarına ulaşmaya çalıştılar.

Okula gelen velilere yardımcı olmaya çalışan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Hikmet Sağlam, çok üzüldüklerini belirterek, “Kazada yaralanan ve hayatını kaybedenlerinin birinci derecede yakınları Osmaniye’ye gittiler. Burada duyup gelen tanıdıklar, arkadaşları ve yakınları” dedi.
Bu arada geziye giden iki midibüsten kazayı 31 KLY 39 plakalı midibüsün yaptığı belirlendi.

ÖLÜ SAYISI 14’E YÜKSELDİ


Kazadan sonra ekiplerin sulama kanalında yaptıkları araştırmada 1 cesede daha ulaşıldı. Bununla birlikte kazada ölü sayısı 14’e yükselirken, 26 kişinin de hastanelerde tedavi altında olduğu belirlendi. Ölenlerden 3’ünün kız, 3’ünün ise erkek öğrenci oldukları 8 yetişkin içinde ise midibüsün şoförü ile muavininin de bulunduğu belirtildi.

SON KİŞİNİN DE KİMLİĞİ BELİRLENDİ


Hayatını kaybedenlerden arasında kimliği belirlenememiş olan kişinin Müzeyyen Keskin olduğu açıklandı. Hayatını kaybeden 14 kişinin yaşları henüz açıklanmazken, Beritan Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Merve Gül Pembe, Baver Geyik ve Umut Ayas'ın çocuk, Hayriye Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen (midibüs şoförü) ve Müzeyyen Keskin'in ise yetişkin olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. DHA