Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken, personel dışarı çıkarıldı. Çocuğun evinde yapılan ilk ölçümde radyoaktif madde tespit edilemedi. Ölçüm yapması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanlar çağırıldı.

Arifiye Neviye Mahallesi'nde yaşayan Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.'nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı. Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Eyüp B.'yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) haber verildi.

EVİN BULUNDUĞU SOKAK BOŞALTILDI, MASKE DAĞITILDI

AFAD ekipleri Arifiye'deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi. AFAD ekipleri Eyüp B.'nin evinde yaptığı ilk incelemelerde radyasyon tespit edemedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanların Arifiye'deki ev ile doğumevine gelmesi bekleniyor. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi Başhekimi Yakup Tomak, "Şu anda hasta kabulünü durdurduk. Ölçüm yapılmasını bekliyoruz. Hastaları Serdivan'da bulunan hastaneye yönlendiriyoruz" dedi.

"MALZEMELER MEĞERSE RADYASYONLUYMUŞ, BİZ ANLAYAMADIK"

Ev sahibi Emin B, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Eyüp B'nin baraj inşaatında çalışan amcasının oğlunun yanına gittiğini belirterek, oğlunun inşaat alanında bulduğu tespih tanelerine benzeyen 3-4 parçayı eve getirdiğini söyledi. Emin B, "Malzemeler meğerse radyasyonluymuş, biz anlayamadık. Çocuk cebinde eve getirdi, ben ellemedim ama çocuklar da baktı. Çocuk, evvelki gün rahatsızlandı. Hastaneye götürdüğümüzde iğne vurdula." diye konuştu.

BAŞHEKİM: 'NEGATİF ÇIKTI'

Bu arada, Eyüp B'nin götürüldüğü, tedbir amaçlı karantinaya alınan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi, yeniden hizmete açıldı. Hastanenin Başhekimi Yakup Tomak, "AFAD’ın ölçümlerinde radyasyon negatif çıktı. Acil servisi hizmete açtık, herhangi bir aksama yok" dedi.

Başhekim Tomak, "AFAD bizi bilgilendirince çocuk bir odada tutuldu. Diğer hastalarda tahliye edildi. Acil bölümü yaklaşık 45 dakika kadar hasta kabulünü durdurdu. AFAD tarafından yapılan ölçümler radyasyon açısından negatif çıktı. Acili hizmete açabileceğimizi söylediler. Hastamızla ilgili olarak da Türkiye Atom Enerjisi'nden ekipler geliyor. Gerekli kan örnekleri ve ilgili işlemleri yapacaklar. Sağlık hizmetimizde herhangi bir aksama yok. Çocuğun da sağlık durumu ile ilgili gördüğümüz bir şey gözükmüyor. Ankara’dan gelen ekip gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Genel durumunda bir problem yok. Hasta müşahede altında tutuluyor" dedi.

TAEK'TEN AÇIKLAMA

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Bölgede ölçümler sürmektedir. Sakarya'da radyoaktif kaynak tespit edildi. Kişilere radyoaktif bulaşma söz konusu değil" denildi.

DHA