Van’dan Ankara’ya getirilen Musa Sömer isimli vatandaştan alınan DNA örneği ile olay yerinde bulunan vücut parçaları eşleştirildi. Ankara'yı kana bulayan eylemi gerçekleştiren ve adı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından "YPG üyesi Salih Neccar" olarak açıklanan saldırganın, aslında Abdülbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

Asuman ARANCA/ANKARA


PKK'nın uzantısı TAK teröristin kimliğini Abdülbaki Sönmez olarak açıklamış ve bu fotoğrafı yayımlamıştı.

İSMİNİ BİLEREK YANLIŞ SÖYLEMİŞ!


Son tespitle Abdülbaki Sömer'in, Kobani'den Türkiye'ye girip, Göç İdaresi'ne kendisini "Suriye uyruklu mülteci Salih Necar" olarak kaydettirdiği ortaya çıktı. Bu gelişmeyle birlikte devlet de saldırganın gerçek kimliğini, terör örgütü ve PKK taşeronu TAK’ın yaptığı açıklama ile öğrenmiş oldu. Yani Suriyeli denilen Salih Neccar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Abdülbaki Sömer çıktı.

SÖNMEZ DEĞİL SÖMER


Bu arada resmi makamlarca ismi Salih Necar, PKK uzantısı TAK tarafından ise Abdülbaki Sönmez olarak açıklanan saldırganın gerçek soyadının ise Sömer olduğu belirlendi.
Savcılığın zanlılarla ilgili mahkemeye sevk yazısında saldırgandan Abdülbaki Sömer veya Salih Necar olarak bahsedilirken, saldırganın ailesi de soy isimlerinin Sönmez değil Sömer olduğunu açıkladı.