AKDENİZ Üniversitesi Organ Nakli Merkezi hekimleri, 15 günde 32 organ nakline imza attı.
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 15 günde 28 böbrek, 4 karaciğer nakli gerçekleştirildi. Bu sürede 4 de kadavra bağışı alan ekip, organ nakli maratonuna 15 Eylül sabahı başlayıp 30 Eylül sonunda mutlu sona ulaştı. Genel cerrahlar Prof.Dr. Bülent Aydınlı, Yard.Doç. Dr. Fatih Mutlu, Dr. Fatih Palıt, nefrologlar Prof.Dr. Hüseyin Koçak, Yard.Doç.Dr. Vural Taner Yılmaz, anestezi hekimleri Prof.Dr. Necmiye Hadimioğlu, Pediatrik Nefroloji'den Doç.Dr. Mustafa Koyun, Yard.Doç.Dr. Elif Çomak, İmmünoloji'den Prof.Dr. Fahri Uçar, Koordinasyon Birim Sorumlusu Nilgün Keçecioğlu, Koordinatör Ali Tugay, Uğur Genç, Türkiye'nin dört yanından yaşama tutunmak için Antalya'ya gelen hastalara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
UYUMADAN GEÇEN GÜN VE SAATLER
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof.Dr. Bülent Aydınlı, 15 gün hiç aralıksız nakil yaptıklarını belirterek, "4 karaciğer, 28 böbrek nakli yaptık. Böbrek nakillerinin 9'unu kadavra bağışından, 19'unu canlı vericiden gerçekleştirdik. Bu sürede 4 de kadavra bağışı alarak organ nakli konusunda tüm rekorları geride bıraktık" dedi.
Tüm nakilleri olağanüstü gayretle gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Bülent Aydınlı, şöyle konuştu:
"Ekibimizin geniş ve tecrübeli olması, kadavra ve canlı vericili nakillerdeki üstün teknik becerileri, bir şekilde organ naklinin tüm ameliyatlarını yapabiliyor olmalarından kaynaklı. Çok mutluyuz, 28 insana yeniden hayat vermiş olmak güzel. Biz aracıyız, ancak aracı olmak da çok güzel bir duygu. İnsanları organ bağışına teşvik etmek istiyoruz. Çünkü organ nakli gerçekten hayat kurtarıyor."
10 AYDA 274 NAKİL
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde 2016'nın 10 ayında geçen yılın nakil sayısını geçtiklerini belirten Prof. Dr. Aydınlı, bu süre içinde 222 böbrek, 40 karaciğer, 9 kalp, 3 pankreas nakli yaptıklarını söyledi.

 

DHA