Maslak'ta 2 gün önce hemşirelik yapan Ayşe Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste, kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğradı. Olayla ilgili çalışma yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, saldırganın kimlik ve adresini belirledi. Ardından bu akşam saatlerinde Üsküdar'da düzenledikleri operasyonda Abdullah Çakıroğlu'yu yakalayarak gözaltına aldı. Abdullah Çakıroğlu Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

FOTO:DHA - Şahsın sorgusu sürüyor. FOTO:DHA - Şahsın sorgusu sürüyor.


Abdullah Çakıroğlu ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" dedi.

"BUGÜN BENİM BAYRAMIM. O GÜN BANA BAYRAMI YAŞATMADI, YAŞAYAMADIM"


Ayşegül Terzi de, şüphelinin yakalanması üzerine, teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Babası Temel Terzi ve görgü tanığı Mahir Kır ile birlikte gözaltına alınan şüpheliyi teşhis eden genç kadın, saldırganın yakalanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Çıkışta kısa bir açıklama yapan Terzi: "Bulunduğu için çok mutluyum. Bugün benim bayramım. O gün bana bayramı yaşatmadı, yaşayamadım" dedi. Genç kadının babası Temel Terzi ise "Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Emniyet teşkilatına ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTO:DHA FOTO:DHA

'HER ŞEY iSLAM HUKUKUNA GÖRE OLDU'


Abdullah Çakıroğlu polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Çakıroğlu çıkışta tutarlı görünmeyen sözler sarfetti ; "Arkadaşlar herşey kontrol altında.. sıkıntı yok gerekli izahatları yapacağım.. Vandalların saldırısına uğradım.. 20 tane solcu terörist bana saldırdı.. Her şey islam hukukuna göre oldu.." diye habercilere seslendi.

SERBEST BIRAKILDI


Abdullah Çakıroğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Olaya ilişkin nöbetçi savcılıkta ifade veren Çakıroğlu'nun, "Ben vücutta açık gördüğüm yerlere tekme atarım. Giyimini beğenmediğim insanları döverim. Devlet bunlara ceza vermiyor. Devlet bunları cezalandırmalı" dediği öğrenildi.

3 KEZ YATILI TEDAVİ GÖRDÜ


Öte yandan Çakıroğlu'nun 'Bipolar duygu durum bozukluğu' adlı akıl hastalığı nedeni ile Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 15 gün yatılı tedavi gördüğü, yakınlarının isteği üzerine olaydan kısa bir süre önce hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. Daha önce de hastanede yatılı olarak 2 kez daha tedavi gördüğü öğrenilen Çakıroğlu'nun ilaç tedavisi gördüğü belirtildi.

Ayşegül Terzi'ye yönelik eylemde Terzi'nin çenesinde ödem oluşacak şekilde yaralandığı doktor raporlarıyla belirlenen olayda savcılık suçun niteliği yönünden Çakıroğlu'nun serbest bırakılmasına karar verdi. Çakıroğlu hakkında 'Basit yaralama' suçundan işlem yapılırken, suçun tutuklanmayı gerektirir katolog bir suç olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldığı da kaydedildi.