Asker ve polisin terör örgütü PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor. Son olarak güvenlik güçleri teröristlere ait bir inde “drone” hava aracı ele geçirdi. Dün gerçekleştirilen operasyonda ise dokuz terörist öldürüldü. Sur, Cizre ve Silopi’deki operasyonlarda öldürülen toplam bölücü terörist sayısı 305’e ulaştı.

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda iki bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü. Sur operasyonlarında, bugüne değin toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 62 oldu.

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dört bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü. Burada toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 207’ye ulaştı. 21 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir anti-tank roketatar mühimmatı, iki av tüfeği, 100 fişek, bir kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki gaz maskesi, bir drone hava aracı, bol miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Şırnak Silopi’de devam eden operasyonda ise üç bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü. Silopi operasyonlarında bugüne değin etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 36’ya ulaştı. 46 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, üç barikat kaldırıldı, bir kalaşnikof piyade tüfeği, bir el bombası ele geçirildi.

Ağrı Patnos’ta, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen altı kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kilis Elbeyli’de, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollarla geçtiği tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, yabancı uyruklu dört kişi yakalanarak göz altına alındı.