Beş yaşındaki Ümran Dakneş, Suriyeli muhaliflerin yayımladığı görüntülerde enkaz altından çıkartıldıktan sonra her yanı toz içinde, yüzü kanlı halde bir ambulansın arka koltuğunda sessizce otururken görüntülenmişti. Suriye'de her gün yaşanan dram, bu görüntülerle tüm dünyayı bir kez daha sarstı.

ONUN SONU DA AYLAN BEBEK GİBİ OLMASIN


Cansız bedeni Bodrum sahillerine vuran Aylan Kurdi gibi Suriye iç savaşının sembolü haline gelen minik Ümran ve ailesinin güven içinde yaşamaları için change.org isimli internet sitesinde "Ümran ve ailesi Türkiye'ye davet edilmedi" konulu bir imza kampanyası başlatıldı.

"Hala nefes alabiliyorsan Küçük Ümran için umut ışığı olabilirsin demektir!" başlıklı kampanyada "Ümran 5 yaşında. Halep'te enkaz altından kurtarıldı. Tüm insanlığa küs, sessiz kaldığımız için bize küs, o yaşta böylesine büyük bir korkuya maruz kaldığı için tüm Dünyaya küs..." denildi.

İLGİLİ HABERSuriyeli Ümran 'elini yüzüne götürdü ve kanı gördü, neler olup bittiğini bilmiyordu'Suriyeli Ümran 'elini yüzüne götürdü ve kanı gördü, neler olup bittiğini bilmiyordu'


Sonuçları Cumhurbaşkanlığına iletilecek olan imza kampanyası için 2 bin 500 imzaya ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

İŞTE KÜÇÜK ÜMRAN İÇİN OLUŞTURULAN İMZA KAMPANYASI

Minik Ümran’ın fotoğrafı sosyal medyada yaygın biçimde paylaşıldı. Fotoğraf, hükümet güçleri ya da Rus uçaklarının Halep’te muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde bulunan Katerji semtine yönelik saldırılarının ardından çekildi. Minik Ümran’ın fotoğrafı sosyal medyada yaygın biçimde paylaşıldı. Fotoğraf, hükümet güçleri ya da Rus uçaklarının Halep’te muhaliflerin kontrolündeki doğu bölgesinde bulunan Katerji semtine yönelik saldırılarının ardından çekildi.


Ayrıca, Ümran için oluşturulan imza kampanyasının altına şu not düşülmüş;

"Biz sıcacık evimizde, keyfimizi kaçırdığı için Ümran'ın görüntüsüne bir an için üzülüp, Ümran'ın yaşında olan yani başımızdaki çocuğumuza sarılıp belki bir an için ağlayıp, hayatımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Peki ya o, o nasıl devam edecek veya onun durumunda olan ama gündemde olmayan diğer Ümranlar hayatlarına nasıl devam edecek? Elimizden bir şey gelmese de, en azından Ümran'ın ve ailesinin Türkiye'ye davet edilip, Türkiye'de güvende yaşaması için destek olabiliriz. "

İLGİLİ HABERSuriyeli Ümran'ın fotoğrafını ünlüler böyle yorumladıSuriyeli Ümran'ın fotoğrafını ünlüler böyle yorumladı


İLGİLİ HABERSuriye iç savaşının sembolü haline gelen Ümran'ın ağabeyi Ali hayatını kaybettiSuriye iç savaşının sembolü haline gelen Ümran'ın ağabeyi Ali hayatını kaybetti