Polis, Fransız Başkonsolosluğu önünde barikat kurarak kalabalık grubun Gezi Parkı'na yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup adına basın açıklaması yapıldı. Eylemciler basın açıklamasından sonra dağılmaya başladığı sırada ise yaklaşık 15 kişilik grup slogan atmaya devam edince, polis gruba müdahale etti.

 

Bu sırada, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de bulunduğu eylemciler ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Başlıksız-1

Polis, Fransız Başkonsolosluğu önünde barikat kurarak kalabalık grubun Gezi Parkı'na yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasının ardından grup dağılırken, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında bir Çevik Kuvvet polisi dizinden kesici aletle hafif şekilde yaralandı.

GEZİ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİ DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden kişilerin aileleri, olayların 3. yıldönümünde İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşe katıldı.

 

YÜRÜYÜŞE MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Yürüyüş, saat 19.00'da İstiklal Caddesi üzerindeki CHP Beyoğlu İlçe Merkezi önünden başladı. Yürüyüşe, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem ile HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden bazı kişilerin yakınları katıldı. Sloganlar atarak yürüyüşe geçen CHP'li gruba, Mis Sokak'tan gelen Taksim Dayanışması üyeleri de katıldı. Bu katılımla 500'ü aşkın kişi İstiklal Caddesi üzerinde yürümeye başladı.

POLİS TAKSİM GİRİŞİNDE BARİKAT KURDU

Polis ekipleri, Taksim Meydanı girişindeki Fransız Başkonsolosluğu önünde barikat kurarak kalabalık grubun Gezi Parkı'na yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup adına kısa bir basın açıklaması yapıldı. Taksim Dayanışması adına açıklama yapan mimar Mücella Yapıcı, Gezi Parkı'na gidip basın açıklaması yapma isteklerine izin verilmediğini belirterek, bugün için basın açıklaması yapmayacaklarını duyurdu. Yapıcı, ardından, 27 Mayıs günü yaptıkları basın açıklaması metninden bir bölümü okuyarak eylemi bitirdi.

KISA SÜRELİ MÜDAHALE

Eylemciler basın açıklamasından sonra dağılmaya başladığı sırada ise yaklaşık 50 kişilik bir grup slogan atmaya devam edince, polis dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Ardından Çevik Kuvvet ekipleri slogan atmayı sürdüren grubu kalkanlarla uzaklaştırmaya başladı. Bu sırada, aralarında CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in de bulunduğu eylemciler ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

ÇEVİK KUVVET POLİSİ DİZİNDEN YARALANDI

Bu arada, müdahale sırasında bir Çevik Kuvvet polisi kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından sol dizinden kesici bir aletle yaralandı. Dizinde küçük bir sıyrık görülen polis memurunun görevine devam ettiği görüldü. Polis ekipleri şüphelinin Halep Pasajı'na kaçmış olma ihtimaline karşı pasaja girmek istedi. Bu sırada CHP'li bir grup ile polis ekipleri arasında Halep Pasajı girişinde arbede yaşandı. Pasajda olmadığı anlaşılan zanlının kayıplara karıştığı öğrenildi.
Öte yandan, bir polis müdürü ile CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem arasında da tartışma yaşandı. Tartışma, partililerin ve polislerin araya girmesiyle son buldu.
Eylem, grubun dağılmasıyla son buldu. DHA