Önceki gün 66 yaşında aramızdan ayrılan Tarık Akan dün son yolculuğuna uğurlandı. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki anma töreninin ardından Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının akabinde Bakırköy'deki Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedilen Akan'ı uğurlamak için on binler Bakırköy'e akın etti.

Haber kanallarının canlı yayınladığı cenaze töreninde usta sanatçının yakınları ve sevenleri onun hakkındaki 'bilinmeyenleri' anlattı. Usta sanatçı için en çarpıcı detay ise NTV canlı yayınında dillendirildi. Muhabir Göktan Bedük'e konuşan göğsünde Tarık Akan'ın imzalı fotoğrafı bulunan Aynur isimli emekli bir öğretmen, onunla yaşadığı ilginç ve bir o kadar duygusal olayı anlattı.

"OKUL İÇİN MEKTUP ONA MEKTUP YAZDIM..."


Aynur öğretmen “Ben 70’li yılların başında bir köye öğretmen olarak gittim. İhtiyaçları çoktu çocukların ve Tarık Akan’a mektup yazdım. ‘Okulumuza yardım eder misiniz?’ diye... Bize çuvallarla kırtasiye malzemeleri gönderdi. Aynı zamanda bana resmini imzalayıp yolladı. Yıllarca bunu sakladım. İyi bir insan olduğu buradan belli” dedi.

VİZONTELE TUUBA FİLMİNDEKİ GİBİ


Akan'ın 70'li yıllarda yaptığı ve düne kadar gizli kalan bu hatırası akıllara sanatçının 2004 yılında vizyona giren Vizontele Tuuba filmindeki rolünü getirdi. Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği ve başrolünde oynadığı filmde Akan, Güner Sernikli isimli idaelist bir kütüphaneciyi canlandırıyordu. Filmde Sernikli; o tarihe kadar kütüphanesiz olan Hakkari'ye ilk kütüphaneci olarak atanmış ve yurt çapındaki yardımseverleri harekete geçirerek kentin büyük bir kütüphaneye sahip olmasını sağlamıştı.

İLGİLİ HABERTarık Akan'ın kızından duygusal vedaTarık Akan'ın kızından duygusal veda


İLGİLİ HABERRutkay Aziz'den Tarık Akan için duygusal konuşmaRutkay Aziz'den Tarık Akan için duygusal konuşma
İLGİLİ HABERGenco Erkal ve Fazıl Say Tarık Akan için sahnedeGenco Erkal ve Fazıl Say Tarık Akan için sahnedeydi