Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine dün saat 22.00 sıralarında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji Sokak'ta bir eve operasyon düzenledi. Terörle Mücadele ve özel harekat polislerinin katıldığı operasyonda, PKK'lı teröristlerin bulunduğu 2 katlı evin çevresi sarıldı. Zırhlı araçlardan yapılan 'tesilm ol' çağrılarına teröristler, ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Yaklaşık 2 saatlik çatışmanın ardından 2 terörist, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Van Valiliği'de sabah saatlerinde konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada ölü ele geçen 2 PKK'lının Kurban Bayramının 1'inci günü günü olan geçen 12 Eylül'de AK Parti ve yanında bulunan polis noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen kişiler olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"12.09.2016 tarihinde Mübarek Kurban Bayram'ının 1. günü saat 10.40 sıralarında ilimiz Beşyol Kavşağı'nda bulunan AK Parti il binası ve karşısında bulunan polis noktasına bomba yüklü araçla saldırıda bulunulmuş, 4'ü polis olmak üzere 53 vatandaşımız yaralanmıştı. İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmalar kapsamında; 21.09.2016 tarihinde yapılan operasyonda söz konusu eylemi gerçektiren Cafer kod Z.B ve Amed kod M.Y. isimli bölücü terör örgütü mensupları çıkan çatısma neticesi silahları ve el bombalarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahısların daha önce de İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde 2 polis memurunun şehit edilmesi olayı da dahil, il merkezinde birçok bombalı saldırı olayının failleri olduğu tespit edilmiştir."

DHA