Fındığa, fıstığa büründüm. Baklavanın içinde göründüm. Süte kaymağa büründüm. Sütlaç oldum göründüm. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, başkan olmadan önce, sütlaç ve muhallebi işi yapıyordu. Belediye Başkanı’nın damadı dün FETÖ soruşturmasından gözaltına alındı. FETÖ, darbeyi başarsaydı cumhurbaşkanını da öldürecekti. Güllüoğlu baklavalarının sahibi de yine dün diğer 187 işadamı arasında FETÖ bağlantılı olarak savcılıkta sorguya götürüldü. 15 ilde 1000 polisle eş zamanlı operasyonda ihracatçı- ithalatçı işadamları, iç piyasaya üretim ve satış yapan holding ve şirket sahipleri, “terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlarından gözaltındalar.
Baklava!
Sütlaç!
İzaha muhtaç!

* * *

Sadece orduya, yargıya, polise, okula, eğitime, her yere sızmakla kalmamış, baklavanın fıstığına, sütlacın sütüne de sızmış.
Sızarken yalnız değildi.
Rabbim affet.
Milletim bağışla.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın en yakın arkadaşı, dostu, dava arkadaşları 14 yıldır İstanbul büyük sermayesine, sövmedik küfür bırakmadılar. Faizci dediler. Sömürücü dediler. Zalim darbe yanlısı dediler. Seçkinci dediler. AB ve ABD işbirlikçileri diye yerden yere vurdular ve “3 Y” yani “Yoksulluk-Yolsuzluk-Yasaklar” baş sorumlusu büyük sermayenin Ankara’ya çöreklenmiş iktidarlarını sayıp sıraladılar. Büyük sermayenin karşısında da “Anadolu Kaplanları” için analizler, sentezler, övgüler yükselttiler.
Nereden nereye!
Anadolu Kaplanları!
FETÖ bağlantılı çıktı.
“3 Y” elimizde kaldı.
Dün FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınan işadamlarının hepsi yıllardır övülüp arkaları sıvazlanan, teşviklerle desteklenen Anadolu Kaplanı idiler.

* * *

İstanbul büyük sermayesinin temsilcisi TÜSİAD’ın karşısına MÜSİAD çıkarıldı. MÜSİAD’ın içinden  FETÖ sızıntısı çıkıyor. DEİK’in karşısına TUSKON çıkartıldı. TUSKON’un süzme sızıntı olduğu ortaya çıktığı zaman DEİK, bir kararla bakanlığın içinde bir büro haline getirildi. FETÖ bağlantılı suçlamasıyla gözaltına alınan işadamları; “himmet parası göndermek- okul-yurt- üniversite binası yaptırmak- arsa bağışlamak- Pensilvanya’daki 400 dönümlük çiftliğin parasını karşılamak” adı altında finansman desteği vermekle suçlanıyorlar.

* * *

Bu finansman dışarı nasıl gitti?
İhraç fiyatı düşük gösterildi.
Para dışarıda bırakıldı.
İthalat yüksek gösterildi.
Para yurtdışına çıkarıldı.
Gitti finansman oldu.
İşadamı, almadan vermez.
Onlar para verdiler.
FETÖ onlara ne verdi?
İddianameler çıksın.
Göreceğiz.
Daha önce FETÖ bağlantılı diye gözaltına alınıp hapse konulan Kayserili işadamlarından biri; “Ben Pensilvanya’ya 10 yılda sadece bir sefer gittim. Belediye başkanı çok ısrar etti, beraber gittik. O beni zorladı. Ben 3 gün kaldım, ayrıldım. Onlar orada okulları gezmeye devam ettiler” demişti.
Baklava! Sütlaç!
Durum izaha muhtaç!

Özgür hakim
Özgür savcı!

Bir olalım. Beraber olalım. Ama çok sesli olalım. Birlik faşizm getirmesin. Demokrasi birlik demek değildir. Demokrasi çok sesliliktir. Özgür savcı. Özgür hakim. Özgür basın. Özgür din, diyanet olsun. Çok seslilik doğsun. Böyle sayıp sıraladığın dünkü yazıda; Barolar Birliği Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile birlik-beraberlik el sıkışmaya; 80 baro başkanını da yanına alarak çıktığını yazdım. Dalgınlıkla yanlış yazdım. Okurlarım beni uyardı. Toplantıya İstanbul, Ankara, İzmir, Artvin, Adana, Ağrı, Antalya, Kayseri, Tunceli Baro Başkanları katılmadı. Yanlış bilgiyi düzeltir, özür dilerim.