Altındaki coğrafya.
Arkasındaki tarih.
Ufkundaki umut.
Türkiye’yi bu hedefe vidalamıştı: Türkiye Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre olacaktı. Irak oldu. Suriye oldu. Pakistan, Afganistan, Libya oldu. Türkiye “yaşanmaz bir ülke” haline getirildi.
Kim getirdi?
14 yıldır yöneten.
Çıkıyorlar TV’ye.
İkiyüzlülük.
Yalan dolan.
Başlıyorlar avunmaya:
Hainler.
Alçaklar.
Birliğimize saldıranlar.
Sabrımızı zorluyorlar.
Lanetliyoruz.
Kınıyoruz.
Kınaya kınaya Türkiye’yi “kına yakılacak” duruma soktular. Ankara’nın göbeğinde. Meclis’in dibinde. Genelkurmay’ın bitişiğinde. Saray’ın bir adım ötesinde. Patlamayı önleyemediler. Koltukta kalma uğruna “analar ağlamasın” diye toplumu aldattılar. Ağlamayan ana kalmadı. Sanki “Türkiye’yi yaşanamaz ülke yapmak için“ özel olarak seçildiler. İstiklal Marşı’nı yeniden yazılacak hale getirdiler. 14 yılda Türkiye’nin altındaki coğrafyaya, arkasındaki tarihe, ufkundaki çağdaşlaşma umuduna yüzde yüz ters hareket ettiler.
Halkın aklını çaldılar.
Halkı, “14 yıldır Türkiye’yi yönetiyorsun, ne yapmak istedin de kim elini tuttu?” sorusunu soramaz hale getirdiler. Ankara’da yeni 28 ailenin ocağına ateş düştü. Türkiye her gün “ocağına ateş düşen aileler” ülkesi haline geldi.
Kim getirdi?
14 yıldır yöneten getirdi.

*  *  *

Lanetliyoruz.
Kınıyoruz.
Hainler.
Alçaklar.
Bize bu “avunma, dövünme, acizlik hallerini” neden anlatıyorsun? Ülkeyi hainden, alçaktan, lanetten, kandan, ateşten ve ihanetten 14 yıldır iktidarda olan sen koruyacaktın.
Oyunu sen görecektin:
Rusya’nın Ukrayna’yı kendisinden koparmak isteyen ABD ile AB’ye karşılık vermek için “ESAD rejimini havadan sivil halk üzerine bomba yağdırıp destekleyerek ve ölüm korkusuna düşmüş mülteci yığınlarını önce Türkiye’ye akına zorlayıp; sonra da evsiz, barksız, işsiz, vatansız milyonların AB kapısına dayanmasını planladığını” en önce sen hissedecektin.
14 yıldır iktidarsın!
Bunları sen bilecektin.
ABD dolmuşuna binmeyecektin.
Esad’ı devirme ağızlarıyla Amerikan alkışı alıp, içeride oy kapmaya yeltenmeyecektin. Türkiye’yi Suriye bataklığına sokmayacaktın. Sokunca da Rus desteği almış Suriye askeri istihbaratının Ankara’da senin Saray’ının dibine, Meclis’in duvarının önüne, Genelkurmay binasının kaldırımına canlı bomba yerleştirebileceğini hesaplayacaktın.
28 can daha gitti.
Türkiye yaşanmaz ülke oldu.

*  *  *

14 yıldır iktidardasın.
Sen hissedecektin.
Olacağı sen bilecektin.
ABD ile Rusya’nın, aralarında gizli ve örtülü bir anlaşma yaparak; Ortadoğu’da “PKK-PYD-ESAD-IŞİD kokteyli hazırladıklarını” ve bu kokteyle istediklerini yaptırdıklarını, Türkiye’nin komşusu Rusya ile “düşman ülkeler haline gelmesini” sağlamak için de “Rus uçağının düşürülmesi tuzağını” hazırlayacaklarını önceden görecektin. NATO’ya, ABD’ye, AB’ye güvenmemek gerektiğini bilecek ve ABD’nin “Türkiye’deki İslamcı iktidarı Suudilerle askeri ittifaka zorlayıp mezhepçi Arap oyununa sokabileceğini” sen görecektin. Tam bağımsızlığı unutturmayacaktın.
Ülke tuzağa düşürüldü.
Tuzaktan koruyacaktın.

*  *  *

Türkiye altındaki coğrafyaya, arkasındaki tarihe, ufkundaki umuda ters düşürüldü.
Terörist Ankara’ya geliyor.
Kendini patlatıyor.
14 yıllık iktidar, terörist caninin Genelkurmay’ ın dibine kadar gelişini önleyemiyor fakat kimliğine ulaşmayı en hızlı şeklide yapıyor.
Hainler
Alçaklar.
Bize “dövünme” satıyor.
Dibinde bomba!
Dilinde avunma!