Genelkurmay Başkanı’nın yaveri yarbay darbeye kalkışınca ordu içinde bir üst rütbede Albay’a değil,  PTT’de kadrolu “bir FETÖ’cü abiye” bağlı çıktı. Cumhurbaşkanı Başyaveri yarbay da ordudaki FETÖ’cü üstüne değil “Diyanet İşleri’nde cuma hutbelerini yazan abiye” bağlı çıkacak(!)
Ne bu?
FETÖ örgüt yapısı.
Akla gelmez.
Halkın vergileriyle var olup, en iyi savaş eğitimi almış,  en ileri silahlarla donatılmış ve “gidip Kandil’den Karayılan’ı “ölü ya da diri” getirsinler diye yetiştirilmiş SAT komandolarının Marmaris’te Cumhurbaşkanı’nı “ölü ya da diri” Ankara’ya taşımaya” kalkışması her türlü mantığı zorlar.  FETÖ örgüt yapısı; 14 yıldır AKP’nin kol kanat germesiyle devlet içinde tutundu. Tayyip Erdoğan’ın bağırsaklarında gizlendi. Cumhurbaşkanı Başyaverinin FETÖ’cü çıkması; “bağırsakta gizlenme benzetmemi” haklı çıkarır. Diyorlar ki, FETÖ tipi örgütlenme 40 yıl önce başladı. Tamam da AKP döneminde güçlendi. Olağan yönetim bu olağanüstü bağırsak dolgusunu defedip atamazdı.
OHAL ilan edildi.

*  *  *

OHAL: yani olağanüstü hal, devletin bağırsaklarını FETÖ sızıntısından temizlemesine ortam hazırlayacak. 14 yıldır birikenin temizliği sonunda Türkiye de rahatlayacak.
İnşallah!
Öyle olur.
Maşallah deriz.
OHAL sonunda Türkiye’de demokrasi bir çıt daha ileri adım atar, “başkan olacağım” dayatmacılığı terk edilir. Parlamenter demokrasi güçlenir. İktidara esir düşmemiş bağımsız hakim ve savcılarımız olur. Yasama yürütmenin uydusu olmaktan çıkar. Partiler yarı tanrı liderlerin boyunduruğundan kurutulur, medya iktidarın yemlediği sefil kalemler lağımı olmaktan çıkar. Devlet harcamalarına şeffaflık, denetim gelir. Kayırma, kollama, dost-akrabayı, partiliyi, tarikat müridini devlet kadrolarına yerleştirme biter. Liyakat çalışır. Bizdendir, sizdendir diye bakılmadan iyi işe, iyi yetişmiş insan yerleştirilir.
Bu olabilir mi?
AKP zihniyeti değişir mi?
Siz buna inanıyor musunuz?
Ben inanmıyorum.
Evet!
FETÖ kazınacak!
Yerine ne konulacak?
Yasaların içinde kalarak iktidara ve Tayyip Erdoğan’a muhalefet yapanlar, ılımlı ya da keskin köktenci İslamcı çizgiyi doğru bir uygarlık modeli görmeyenler de FETÖ’cü damgasıyla etiketlenip, OHAL’in sonunda “Bir Tiran’ın yönetimine teslim olmuş Türkiye” tablosuna mı ulaşacağız? İç savaş çıkarmak üzerine planlanmış, belki de söylenildiği gibi üst akıl tarafından planlanmış  FETÖ’cü darbe; hem AKP’ye oy verenler ve hem vermeyenlerin birlik olmasıyla atlatıldı.
Kardeş kanı akacaktı.
Arkası işgalle gelecekti.
Darbe Türkiye’yi bölmek içindi.
Uçurumdan dönüldü.

*  *  *

FETÖ: İktidarın, AKP’nin, Tayyip Erdoğan’ın 14 yıllık bağırsak kirliliğiydi. OHAL: Bağırsak temizlenmesi olacak. Cumhurbaşkanı, FETÖ temizlenince demokrasi ile özgürlükler korunacak ve parlamenter demokrasi güçlendirilecek diye millete söz verdi.
Sözler tutulacak mı?
İzleyeceğiz, göreceğiz.
Sözünü takip etmeyen.
Sözsüz kalır.
Demokrasiyi sahiplenmeyen.
Tirana esir düşer.

SÖYLEŞİ


Darbenin her türlüsüne...(!)


İlk elde;  Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, YÖK, Milli Eğitim, MİT, Diyanet, Aile Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre Bakanlığı, BDDK,  TMSF, TİB, EBDK,SSM, BİST hepsinde FETÖ yerleşmiş... 49 bin 321 kişi görevden alındı. Yerlerini kim dolduracak? KESK Başkanı Lami Özgen, “darbenin her türlüsüne karşıyız, açığa alınanlar içinde bize üye olanlar da var” diye uyarı yaptı.