Dış politikamız ne yazık ki yıllardır iyi değil!
İşte, Musul’u kurtarma operasyonunda da dışlandık!
Gerçi Cumhurbaşkanı Erdoğan “Musul operasyonunda da masada da olacağız!” diye iddia etti ama sonuç yok!
“A planı olmazsa, B planı, o da olmazsa C planımız var” diye bağırıp çağırdı, fakat bu da bir işe yaramadı!
Çıkarcı Amerika, Musul harekâtına Türkiye’nin katılmasına izin vermedi ve bunu Irak’ın kukla Başbakanı Haydar el Abadi’nin ağzından söyletti. Adam utanmadan sahibinin sesi oldu ve “Türkiye’yi istemiyoruz, Türkiye işgalcidir, Irak’tan çıksın” dedi.
Irak’ta 63 milletin askeri var, Amerika, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere 36 ülkenin askerleri koalisyon halinde Musul’a yürüyor. Onlar işgalci değil ama Başika Kampı’nda duran Türk askeri işgalci, öyle mi?
Haydar el Abadi Başbakan değil, bir uşak! ABD öyle istedi diye Türkiye’ye veryansın ediyor, köpek dişlerini gösteriyor!

* * *

Biz ise kendi kendimizi kandırmakla meşgulüz.
Başbakan Binali Yıldırım dün grup toplantısında:
“Cumhurbaşkanı’mızın dediği ‘Operasyonda da olacağız, masada da olacağız’ sözünün arkasındayız. İşte şu anda operasyonda ön saflarda yer alan bizim Başika’da eğittiğimiz Ninova mücahitleridir. Ayrıca hava kuvvetlerimiz de hava harekâtında yer almıştır” dedi, ancak...
Toplantıdan çıktıktan sonra aynı Binali Bey’in “Şu anda değil, kullanıldığı zaman koalisyonun içinde bizimkiler de yer almış olacak” demesi kafaları karıştırdı.
Musul harekâtına katıldık mı, katılmadık mı?
Orada var mıyız, yok muyuz?
Anlayabilene aşk olsun!
Hamamda şarkı söyleyen adamlara benziyoruz! Kendimiz söylüyor, kendimiz dinliyor “Aman ne kadar güzel sesimiz varmış!” diyoruz.
Uluslararası ilişkiler öyle bağırıp çağırmayla yürümez! Bunu bir öğrenebilsek!

Gaz ve şişkinlik kader mi?


Bugün toplumumuzda, çok sayıda insanımız gaz ve şişkinlikten şikâyet eder durur.
Peki, bu kader mi? Yoksa geçer mi?
İç hastalıkları ve gastroenteroloji (yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi ve pankreas organlarını konu alan bilim dalı) alanında ün yapan Live Hastanesi uzman hekimi Prof. Dr. Cengiz Pata’nın bir yazısına rastladım.
Kadıköy’de, ayda bir yayınlanan “Gazete Hayat Boyu” adlı, lüks baskılı gazetede yazan Prof. Dr. Cengiz Pata yazısında “Maalesef şişkinlik çoğumuzun sorunu ve çok etkili tedavi yöntemleri henüz yok. Yine de rahatlamamızı sağlayabilecek birçok çözüm var” diyerek gazdan şikâyetçi olanlara şunları öğütlüyor:
“Gaz şikâyeti olanların bir hekime başvurmalarından önce yapabilecekleri basit önlemler mevcut. Şişkinlik oluşmaması için öncelikle yuttuğumuz havayı azaltmalıyız. Yemekleri yavaş yemek önemli. Hızlı yediğimizde çok hava yutulması kaçınılmazdır. Önemli bir nokta da yemek yerken konuşmamaktır. Konuştukça hava yutulur. Besinler iyi çiğnenmelidir fakat her çiğneme ile hava yutulduğu unutulmamalı, aşırıya kaçılmamalı, yeterince çiğnedikten sonra yutulmalıdır.”
Prof. Dr. Cengiz Pata, (asistan@cengizpata.com) adresinden yurttaşların iç hastalıkları ve gastroenteroloji konusundaki bütün sorularını cevaplandırıyor.

“Kürk Mantolu Madonna”


Hep söyleriz: TV’lerde cehalet kol geziyor. İşte son örneği:
TV 8’deki “Aramızda Kalmasın” programında, 73 yıl önce yazılan ve Türk edebiyatının önemli eserleri arasında yer alan “Kürk Mantolu Madonna” kitabından söz ediliyordu.
Bu roman 1948’de 41 yaşında iken öldürülen ünlü yazar Sabahattin Ali’nin bir eseridir.
TV’de, Beren Saat’in romanın film uyarlamasında rol alacağı konuşuluyordu.
Yazardan da, onun “Kürk Mantolu Madonna” romanından da habersiz olan sunucular, Funda Özkalyoncu ve Sena Keçeli, kitaptaki karakterin Amerikalı ünlü şarkıcı Madonna olduğunu sanarak uzun uzun yorum yaptılar. Özkalyoncu “Madonna’nın hayatı bizim için enteresan olabilir, aşkları, ilişkileri falan...” derken kitabı inceleyen programın moderatörü Jess Molho uyanıp:
“Bu kitap 1943 yılında yazılmış... Sabahattin Ali romanı, askerlik yıllarında çadırda yazmış” deyince sunucu Özkalyoncu:
“Yaa? Madonna var mıydı o zamanlar?” diyerek bilgisizliğini perçinledi.
İşte TV’lerde bu tip cahil sunucular ve konuşmacılar halkımıza yön veriyor!

GÜNÜN SÖZÜ


Eşeğe binip hava atan kişi, ata binerse aklını kaybeder!

11rahmibey