Başarılı haber sitesi Oda Tv, bazılarında her yıl nükseden bir rahatsızlığa en isabetli teşhisi dün, şu manşetle koymuştu:
“Bu yıl 30 Ağustos’a saldırı bayramı erken başladı!..”
Nitekim Balyoz kumpası mağdurlarından, emekli Tümamiral Semih Çetin, önceki akşam Habertürk Tv’de katıldığı televizyon programını terketti. Yurtsever ve Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı yiğit komutan Çetin stüdyodan ayrılırken, Atatürk’ü hedef alan konuşmalara tahammül edemeyeceğini söyledi.

*  *  *

Kerameti kendinden menkul tiplerin 30 Ağustos’a neden saldırdıklarını ve bunu niçin adeta bayram haline getirdiklerine gelince...
Sorunun cevabını 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan Türk Ordusu’nun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk veriyor:
“Efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakikat tarikat, medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emir ve taleplerini yapmak, insan olmak için kafidir!..”

*  *  *

30 Ağustos’a saldıranlara inat toplum, bu muhteşem zaferi her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla kutluyor.
Çünkü millet, neyimiz varsa, bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batı’nın, vicdanımızı ve kafamızı Doğu’nun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini, her şeyi 30 Ağustos Zaferi’ne borçlu olduğunu biliyor.

*  *  *

Bu bilinçle ve daha gür sesle haykırıyoruz:
30 Ağustos Zaferi hepimize kutlu olsun!..