FETÖ’cülerin darbe girişimi başarılı olsaydı, ne yapacaklardı?
Düşünmek bile istemiyoruz ama önce Meclis’i feshedip, sıkıyönetim ilan edecekler, ardından Atatürk’ün Cumhuriyet’ini yıkarak yerine dinci FETÖ devleti kuracaklardı. Bu amaçla tüm kurum ve kuruluşlara FETÖ’cüleri getirecekler, hukukun “h”sini bırakmadıkları gibi, meydanlara darağaçları kurup toplu idamlar yapacaklardı.
Kendilerine biat etmeyen herkesi cadı avıyla zindanlara atacaklar, çoğunu da faili meçhul cinayetlerle katledeceklerdi.
Korku imparatorluğu yaratacaklardı.
O nedenle, tankları sokakta gördüğümüz andan itibaren darbe girişimine karşı çıktık ve bunun FETÖ’cü kalkışma olduğunu sosyal medyada duyuran ilk gazetecilerden biri olduk.

* * *

Peki günlerdir sözünü ettiğimiz
ve FETÖ’yü taşeron olarak kullanan küresel kumpasçılar ne yapacaklardı?
İç çatışmalar çıkarıp, Irak ve Suriye gibi ülkemizi bölecekler ve Ortadoğu’yu istikrarsızlaştırma yolunda çok büyük bir engeli aşmış olacaklardı.
Çok şükür darbe başarılı olamadı, ama tehlike ve küresel kıskaç sürüyor.
Şimdi B ve C planlarının hayata geçirileceği iddia ediliyor!..

* * *

Katıksız Atatürkçü olduğu ve onun “Tam Bağımsız Türkiye” söylemine yürekten inandığı için FETÖ’cülerin korkunç iftiralarına maruz kalan emekli Amiral Türker Ertürk ülkeyi yönetenlere seslenerek şöyle diyor:
“Emperyalizm Türkiye’de kan dökülsün ve iç savaş çıksın istiyor. Bir şey yaparken ‘acaba bu amaca hizmet ediyor muyum’ diye düşünün yeter!..”
Sonra da ekliyor:
“Hâlâ Topçu Kışlası yapacağız deniyorsa mesele anlaşılmamış, içinde bulunduğumuz ve hızla sürüklendiğimiz felaketin farkına varmamışız demektir!..”

* * *

Peki felakete doğru sürüklenmekten nasıl kurtulabiliriz?
Parlamenter sistemi, çoğulcu demokrasiyi ve hukuk devletini güçlendirerek...
En önemlisi de dayatmalardan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmekten süratle vazgeçip, Atatürk’ün eşsiz emaneti laik Cumhuriyet’in kuruluş felsefesine sıkı sıkıya sarılarak...
Toplumun tüm katmanlarını kucaklayarak...
Herkes şundan emin olsun ki, başka çıkış yok!..

* * *

Bakın darbe girişimi sonrasında en başarılı televizyon programlarına imza atan Ahmet Hakan Hürriyet’teki çok okunan köşesinde ne diyor:
“Bugün geldiğimiz noktada seni çok iyi anlıyorum. Ne büyükmüşsün hey Atatürk!..”
Allah herkese Ahmet Hakan idraki nasip etsin!..
Amin...