Bil­mem “Va­hi­m”­in ba­şı­na ge­len­ler­den ha­be­ri­niz var mı?
Yok­sa he­men an­la­ta­yım:
Efen­dim Va­him, jan­dar­ma­nın uyuş­tu­ru­cu ta­cir­le­ri ve ka­çak­çı­la­ra yö­ne­lik ope­ras­yon­la­rın­da kul­la­nıl­mak üze­re özel ola­rak eği­til­miş çok ye­te­nek­li bir kö­pek... Ar­ka­da­şı Vic­dan da öy­le...
Va­him ve Vic­dan iki­li­si, bir­çok ba­şa­rı­lı işe im­za at­mış­lar. Öy­le ki, Ada­na­’da jan­dar­ma­nın on­la­rın kat­kı­sıy­la ele ge­çir­di­ği uyuş­tu­ru­cu do­lu çu­val­la­rın önün­de poz bi­le ver­miş­ler.
Va­him si­lah ka­çak­çı­la­rı­nın da kor­ku­lu rü­ya­sı ol­muş. Ni­te­kim sa­de­ce 2012 yı­lın­da -bu kez Va­ka ad­lı ar­ka­da­şıy­la- top­lam 239 olay­da 1 Ka­laş­ni­kof, 8 ta­ban­ca, 12 av tü­fe­ği, 322 fi­şek, 27 adet de mo­lo­tof kok­tey­li­nin ele ge­çi­ril­me­si­ni sağ­la­mış.
Va­him, Vic­dan ve Va­ka, öv­gü­ye de­ğer özel­lik­le­riy­le sık sık ye­rel med­ya­ya ha­ber ko­nu­su ol­muş­lar.

* * *

Cum­hu­ri­ye­t’­ten Fı­rat Ko­zo­k’­un ha­be­ri­ne gö­re; Va­hi­m’­in pı­rıl­tı­lı si­ci­li, jan­dar­ma­nın MİT TI­R’­la­rı­na yö­ne­lik ope­ras­yo­nun­dan son­ra bo­zul­muş.
İd­di­aya gö­re ope­ras­yo­na ka­tı­lan ve TI­R’­lar­da­ki si­lah­la­rın or­ta­ya çı­ka­rıl­ma­sın­da pay sa­hi­bi olan Va­him sür­gün edil­miş!..
Ha­be­ri Cum­hu­ri­ye­t’­e, MİT TI­R’­la­rı ope­ras­yo­nun­dan son­ra tu­tuk­la­nan as­ker­le­ri Ha­dım­köy As­ke­ri Ce­za­evi­’n­de zi­ya­ret eden CHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ve­li Ağ­ba­ba ile Grup Baş­kan­ve­ki­li Öz­gür Özel baş­kan­lı­ğın­da­ki he­yet ver­miş.
Zi­ra he­ye­tin ko­nuş­tu­ğu as­ker­ler­den Bin­ba­şı Be­kir Ka­ra­taş soh­bet sı­ra­sın­da “Pa­ra­lel­ci di­ye Va­hi­m’­i ve onu eği­ten gö­rev­li­yi de sür­dü­ler! Va­hi­m’­in ne­re­de ol­du­ğu­nu bil­mi­yo­ru­z” de­miş!..
Va­hi­m’­in Ma­lat­ya­’ya sür­gün edil­di­ği öne sü­rü­lü­yor­muş!

* * *

Pa­ra­no­ya­nın gel­di­ği nok­ta­ya ba­kar mı­sı­nız?
İn­sa­na “gü­ler mi­sin, yok­sa ağ­lar mı­sı­n” de­dir­ten “Va­hi­m” bir du­rum.
As­lın­da ba­şa­rı­lı kö­pek­le­rin isim­le­ri, son dö­nem­de ya­şa­dı­ğı­mız her şe­yi iki söz­cük­le an­la­tı­yor.
Va­him ve Vic­dan...
Va­him olay­lar, Vic­dan yok­su­nu dav­ra­nış­lar!..