Ortadoğu'da her gün yeni bir gelişme yaşanıyor ama bugün Tel Aviv-Riyad hattında şaşırtıcı bir açıklama geldi. Suudi Arabistan'da yayın yapan online haber portalı Elaph'a konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran'a karşı birlikte hareket etmek adına, İran hakkındaki istihbarat bilgilerini Suudi Arabistan'la paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

[old_news_related_template title="Hizbullah: Hariri'yi Suudi Arabistan görevden aldı" desc="Ortadoğu'da yaşanan hareketli saatler sonrasında ilk açıklamalar geliyor. Lübnan Başbakanı Hariri'nin görevi bırakıp Riyad'a gitmesinin ardından Hizbullah'tan açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/hariri2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/hizbullah-haririyi-suudi-arabistan-gorevden-aldi-2078136/"]

Eizenkot, son dönemde Tahran ile Riyad hattında yaşanan gerilimin ardından yaptığı açıklamada, İran'ın ortak bir tehdit unsuru olduğunu söyledi. Eizenkot, "Biz gerekli bilgileri paylaşmaya hazırız. Aramızda birçok ortak ilgi var. İran tehdidine karşı büyük ve genel ölçekli bir stratejik plan yapmamız gerek ve bu konuda ılımlı Arap ülkeleriyle fikir alışverişi ve istihbarat bilgilerini paylaşmaya hazırız" dedi.

[old_news_related_template title="İran'da mucize: Bu bebek 3 gün sonra kurtarıldı" desc="Irak-İran sınırında pazar günü meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından bir mucize yaşandı. İran'daki Serpol Zehab'ta 530 kişinin hayatını kaybettiği depremde enkazların altından küçük bir bebek kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/iranbebek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/iranda-mucize-bu-bebek-3-gun-sonra-kurtarildi-2093369/"]

Bu ayın başında Lübnan Başbakanı Said Hariri istifa ettikten sonra ülkesini siyasi bir krizin içine sokmuştu. Hariri'nin ardından bölgede Tahran ile Riyad arasında bir mücadelenin görüldüğünü söyleyen Eizenkot, "Biz Lübnan'daki Hizbullah'a karşı bir savaş başlatma veya müdahalede bulunma gibi bir amaç içerisinde değiliz. Fakat biz İsrail'e karşı stratejik bir tehdidi kabul etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.