Ailesiyle birlikte Mısır’a tatil yapmak için giden Madison Gulliver’in başı Hint kınası yüzünden fena halde dertte…

6a

Küçük kız, görselliğine aldanarak Hint kınasına merak sardı ve Hurghada'da kaldıkları otelde bu işi yapan birine giderek ellerinden kollarının üst kısmına kadar Hint kına dövmesi yaptırdı.

4

İlk başlarda ellerinde belirgin bir değişiklik görülmese de, kısa süre içinde kaşıntı, yanma, batma gibi problemler baş gösterince küçük kız ne yapacağını bilemedi. Elleri su toplamaya başlayan ve cildinde yanık izi gibi kabarıklar oluşan Madison Gulliver ülkesine döner dönmez  hastaneye gitti.

3a

İlk incelemeyi yapan doktorlar, küçük kızın vücudunun Hint dövmesine karşı alerjik reaksiyon gösterdiğini söyleyerek Madison Gulliver her 10 dakikada bir sürmesi için kortizonlu kremle, ellerini yıkaması için iyot çözeltisi verdiler.

5a

Uzmanlar  geçici dövmelerde ve hint kınalarında yüksek oranda bulunan ''parafenilen diamin'' isimli maddenin uygulandığı bölgede kızarıklık, yanma, kaşıntı, içi sıvı dolu kesecikler ve sulanma gibi belirtiler ortaya çıkabileceğini, bu nedenle bu tür maddelerle işlem yaptırmaktan kesinlikle kaçınılması gerektiğini bildirdi.