Mısır'ın bir sayfalık taslağında, Kudüs'ün statüsü konusunda yakın zamanda alınan endişe verici kararlardan dolayı ciddi bir rahatsızlık duyulduğu belirtilirken, bugün bir araya gelen diplomatlar ABD'nin kararını masaya yatırdı.

İsrailli yetkililer bugün toplantı öncesinde açıklamada bulundu. İsrail'in Daimi BM Temsilcisi Danny Danon, "Bizde bu tasarı veto yiyecek. Biz bütün tarafları müzakereye çalışıyoruz ve ileri gitmeye çalışıyoruz. İlerlemenin yolu Güvenlik Konseyi değildir, ileri gitmenin tek yolu doğrudan müzakeredir" dedi.

[old_news_related_template title="Trump: Kudüs kararı çoktan alınması gereken bir karardı" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs'le ilgili son dakika açıklaması yaptı. Trump, 'Kudüs kararı geç alınmış bir karardı' dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı, diplomatlarına, 'İsrail, Kudüs ve Batı Şeria'ya gitmeyin' uyarısında bulundu. Saatler TSİ 21:00'i gösterdiğinde ise basının karşısına çıkan Trump, İsrail'in başkenti olarak resmen Kudüs'ü gösterdi ve 'Büyükelçiliğimizi Tel Aviv'den Kudüs'e taşımak için talimatı verdim' dedi. Trump'ın açıklamasına ilk açıklamalar İsrail'den geldi. Türkiye, Birleşmiş Milletler, Mısır, İran ve Fransa ise karara çok sert tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/trump-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-kudus-karari-coktan-alinmasi-gereken-bir-karardi-2121141/"]

ABD'nin Daimi BM Temsilcisi Nikki Haley ise Washington'ın hangi yönde karar vereceğini açıklamazken, geçen yılki hataların tekrarlanmayacağını dile getirdi. Geçen yıl yapılan oylamada İsrail'in Kudüs'teki yerleşkelerinin durdurulması oylanmış ve 14 oyla bu tasarı geçmişti. O dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın yönetimi oylamaya katılmamıştı.

Oylamada ise beklenen oldu ve 14 ülke Trump'ın Kudüs kararına karşı hazırlanan tasarıyı onaylarken, ABD veto verdi.