YENİDEN YAŞAMA DÖNME PROJESİ
Berlin'de kurulan Mimycri adlı startup işletmesi, sığınmacıların Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaştığı plastik botlardan çanta üretiyor. Mültecilerin dahil edildiği startup ile hem Yunanistan sahillerinde çöp olarak yakılan malzemeler geri dönüşümde kullanılıyor hem de mültecilerin yeniden normal yaşama dönmelerine katkı sağlanıyor.

Reset.Org'un haberine göre, bu fikrin sahibi 30 yaşındaki Nora Azzaoui. Genç girişimci, startup fikrini 2015 yılında Sakız Adası'ndaki sığınmacılara yardım ettiği sırada geliştirmiş. O dönem, sığınmacılara karaya ulaştıklarında ilk yardımları sunan bir grupta yer alan Azzaoui, sahilde geride kalan plastik botlar, can kurtarma yelekleri gibi çok sayıda çöpü fark ettiğini belirtiyor.

aaaaSahillerde, geri dönüşümde kullanılabilecek plastikten oluşan tepeler yığıldığını belirten Azzaoui, tasarımcı bir arkadaşı ile birlikte plastiği kesmeyi ve şekil vermeyi denediğini anlatıyor. Yunanistan'da çöp olarak yakılacak tüm plastik malzemeleri Almanya'ya taşıma kararı almışlar.

Yunanistan'dan Almanya'ya 400 kilogramlık ilk nakliye işlemini 2016 Nisan ayında İsviçre'den bir kilise karşılamış. Azzaoui işletmeyi kurabilmek için iş ortağı teşvik programlarına başvurmuş.