Nüfusun yüzde 16'sını oluşturan Dalitler'in hiçbir hakkı yok. Sistemin tümüyle dışında ve altında kabul edilen 200 milyon kadar Hintli var ki, bunlara Dalit deniyor. "Dalit" kelimesi, Hindistan'da "dokunulmaz" anlamına geliyor.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602063

Dalitlere, "dokunulmazlar" denilmesinin nedeni, tuvaletlerin (elle) temizlenmesi, ölenlerin gömülme işlemi, hayvanların bakımı gibi diğer kastlarda bulunan Hinduların iğrendiği ve aşağılayıcı bulduğu işlerin yaptırılmasıdır.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602070

Bu sebepten dokunulmayacak kadar pis olarak görülürler ve sıradan bir insanmış gibi karşılanmazlar. Küçük Dalit çocukları okulda eğitim alamaz ve Dalitler diğer sınıflardan biriyle evlenemez.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602057

Hindistan’ın çoğu bölgesinde "Dalitler", üst sınıflarda yer alan kişilerle karşılaşmalarını önlemek amacıyla engelleyici alanlara kapatıldılar, bazı yerlerde gündüz sokakta dolaşmaları bile yasaklandı.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602064

Dokunulmazlar’ın bırakın fiziksel temasını, gölgelerinin bile üst sınıflardaki kişiler üzerine düşmesi “kirlenme” olarak görüldü ve yasaklandı.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602068

Bu kast sistemi Hindistan'ın bağımsızlığından sonra kaldırıldı, fakat bugün bile, yoğun çabalara rağmen, ülkenin birçok kırsal bölgesinde hala uygulanıyor.

onlara-dokunmak-yasak-hindistan-dalit-1602071