Haberde, ilk olarak NBC tarafından haberleştirilen kararın Türkiye'yi şüphesiz öfkelendireceği; zira SDG'nin büyük bölümünü oluşturan YPG'nin Ankara tarafından terör örgütü olarak görüldüğü vurgulandı.

Washington Post, ABD Savunma Bakanlığı'nın Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele birincil ortak olarak gördüğü YPG'nin, Türkiye tarafından varoluşsal bir tehdit olarak algılandığını belirtti.

Haberde Başkan Trump'ın gelecek hafta Washington'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı resmi olarak bilgilendirmesinin beklendiği de aktarıldı.

Ayrıca ABD'li üst düzey yetkililerin Türk mevkidaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğu ve Kürt güçlerinin operasyon sonrası Rakka'da istikrar ya da yönetimi sağlama gibi bir görevi olmayacağı konusunda garanti verdiği öne sürüldü.

ABD'li yetkililer, Rakka'ya yönelik operasyona liderlik edecek gücün SDG'yi oluşturan Arap savaşçılar olacağını söyledi.

ABD'DEKİ TÜRK HEYETİ BİR GÜN ÖNCE BİLGİLENDİRİLDİ


Öte yandan, Amerikan New York Times gazetesi, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster'ın Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan oluşan Türk heyetini Beyaz Saray ziyareti sırasında konuya ilişkin pazartesi günü bilgilendirdiğini yazdı.

Başkan Trump, YPG güçlerinin ağır silahlarla donatılmasını öngören kararı ise dün imzalamıştı. Ayrıca Trump'ın Türk heyetini Oval Ofis'te ayaküstü kabul ettiği de belirtildi.

[old_news_related_template title="Trump Türkiye'ye rağmen imzaladı! Hem de..." desc="Trump yönetimi, Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesini öngören kararı onayladı. Beyaz Saray Sözcüsü, Trump'ın Suriyeli Kürtlere ağır silah verilmesiyle ilgili kararı onaylamasına dair bir açıklama yaptı. Sözcü, 'güvenlik riskleri konusunda Türkiye'ye güvence veriyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-trump-suriyeli-kurtlere-agir-silah-verecek-1840633/"]