ABD Başkanı Donald Trump, yine gündemi allak bullak etti... Önceki gün ABD'nin en turistik şehirlerinden New York'ta yaşanan kamyonlu saldırı sonrasında ilk defa konuştu.

 

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, 8 kişinin hayatını kaybetmesinden Demokratlar'ı sorumlu tuttu. Trump, ABD'ye gelecek göçmenlerin yeteneklerine göre vatandaşlık verilmesi gerektiğini söyleyen Trump, "Yetenek bazlı bir program olmalı" dedi.

[old_news_related_template title="New York'u kana bulayan terörist böyle yakalandı" desc="ABD'nin New York şehrini kana bulayan Safullo Saipov isimli saldırganın yakalanma görüntüleri ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/yakalandi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/new-yorku-kana-bulayan-terorist-boyle-yakalandi-2072124/"]

Trump, "Terörist ülkemize, Green Card Çekiliş Programı ile geldi. Bunu destekleyenlerden biri Demokratik siyasetçi Chuck Schumer'dir. Ben yeteneğe göre izin verilmesini istiyorum" dedi.

20 yıldan uzun süredir devam eden Çeşitlilik Vizesi Kurası programı, ABD'de görece az göçmen bulunan ülkelerden sınırlı sayıda kişiye kurayla yeşil kart verilmesini öngörüyor.

[old_news_related_template title="Özbek teröristi Guantamo'ya gönderecek" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Green Card çekilişi konusunda açıklamalarda bulundu. Dün New York'ta yaşanan terör saldırısı sonrasında konuşan Trump, 'Bu programı kaldırma sürecini başlatıyorum. Kongre'yle bir an önce iletişime geçip bu programı bitirmek istiyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/iskelet.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trumptan-soke-eden-green-card-hamlesi-2073332/"]

Schumer 1990'lı yıllarda programın başlatılmasında önemli rol oynamış ve daha sonra daha geniş kapsamlı bir göç yasasının parçası olmuştu. Tasarı, Kongre'de hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların oylarıyla geçmiş ve Cumhuriyetçi Partili bir başkan tarafından imzalanıp yasalaşmıştı.