Siyaset dergisi ve mecrası Politico, Türkiye'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın lobicisi ile bir anlaşma sağladığını yazdı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin ABD'deki temsilcileri için PR şirketi Burson-Marsteller ile 1.1 milyon dolarlık bir anlaşma yapıldığının açıklanmasından sonra Politico yazarı Marc Caputo'nun haberine göre ABD Başkanı Donald Trump'ın uzun süredir lobi işlerini yürüten Brian Ballard, Türkiye hükümetiyle 1.5 milyon dolarlık (5.3 milyon TL)  bir anlaşma imzaladı.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin ABD elçiliğine 1.1 milyon dolara PR şirketi" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde Türkiye'nin ABD temsilcilikleri bir PR ajansıyla 1.1 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/turkiye-abd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/turkiyenin-abd-elciligine-1-1-milyon-dolara-pr-sirketi-1847303/"]

Mart ayında Dominik Cumhuriyeti ile 900.000 dolara ve Nisan ayında ise Arnavutluk'taki Sosyalist Parti ile 240.000 dolara anlaşma sağlayan Brian Ballard'ın en büyük uluslararası müşterisi olarak Türkiye gösteriliyor. Şirkete yeni dahil olan eski Florida Kongre Üyesi Robert Wexler'ın Türkiye hükümetiyle ilgileneceği kaydedilirken Ballard, "Şirketin genişlemesinden çok mutluyum ve hem ABD'nin hem de NATO'nun önemli bir müttefiğiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz" şeklinde bir yazılı açıklama yaptı.

Geçen yıl gerçekleşen ABD seçimlerinde Trump'ın Florida'daki kampanyasını yöneten isimlerden biri olan Ballard, seçim süresince Trump'a destek olmuştu.

Mart ayında şirkete katılan Wexler ise bu gelişmenin uzun süredir müttefik olan iki ülkenin yararına olması için çalışacağını dile getirdi. Wexler, "ABD'nin herhangi güvenlik ve jeopolitik ilgisinde kritik bir rolü var Türkiye'nin. Bu ister IŞİD ya da El Kaide'nin ortadan kaldırılması, ister İsrail-Filistin barış hareketinin ilerletilmesi, ister enerji güvenliği isterseniz Avrupa'ya mülteci akınının engellemesi isterseniz de Amerikan ordu stratejisinin bölgede uygulanması olsun... Bunların hepsinde Türkiye merkez oyuncu konumunda" ifadesini kullandı. ABD ve Türkiye'nin ilgilerinin zaman zaman farklılık gösterdiğini dile getiren Wexler, "Kendimi, bu farklılıklar arasında köprü kurmaya adıyorum" dedi.