Her yıl düzenlenen, bu yıl da 11’incisi gerçekleşen, Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Antalya Doğa Bilim Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Defne Güvendik ve danışmanlığını yapan Fen Bilimleri Öğretmeni Gül Merve Gençer teşvik ödülü aldı.

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 7 bin 905 proje başvurusu yapıldı. Projeler arasında ise 600 proje ilk aşamayı geçti. İlk aşamayı geçen projeler 12 ayrı bölge merkezi ilde sergilendi. Yarışmada ilk aşamayı geçen Antalya’nın bağlı olduğu Konya bölge merkezinde ise bölge birincisi olup, finale kalan isim ise Doğa Koleji öğrencisi Defne Güvendik oldu.

Doğa’ya ödül “Akdeniz Hurması” ile geliştirilen proje ile geldi. Doğa Koleji öğrencisi Dene Güvendik, “Ultrasonik Homojenizatör ile Farklı Çözgen Sistemleri Kullanarak Akdeniz Hurması Kabuğu Bileşenlerinin Ekstraksiyonu Ve Antibakteriyel Etkinliğinin Belirlenmesi” projesi ile ödülü almaya hak kazandı. Proje ile, yüksek frekanslı ses dalgaları ile meyve kabuğundaki bileşenlerin hızlı, çevre dostu ve kullanışlı bir şekilde ekstraksiyonu amaçlandı.

Defne Güvendik, ödül almanın heyecanını yaşarken ise projesinin başarısını şu sözlerle açıkladı: “Okulumun, öğretmenimin desteklemesi ile projemi gerçekleştirdim. Sonucunda ödül almam ise hem beni hem de okulumu çok mutlu etti. Doğa’ya ben de başarımla imza attığım için gururluyum.”