Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci oturumuna geç kalan öğrenciler koşarak geldikleri sınav merkezinin kapısından hayal kırıklığı ile döndüler. Okullarda 09.45'ten sonra öğrencilerin sınava alınmayacağına dair anons yapılırken geç kalan öğrenciler kapıda kalmanın hüznünü yaşadı.
lys8804

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) ikinci oturumu LYS-1 Matematik sınavı saat 10.00 itibari ile başladı. Sınava girecek öğrenciler erkenden okula gidip sınıflarında yerini aldı. Bazı öğrenciler ise 09.45 kuralından dolayı kapıda kaldı. ÖSYM'nin yeni kuralı olan sınava 15 dakika kala kapıların kapanmasına, geç kalan öğrenciler tepki gösterdi.

lys1880Bazı okullarda öğrencilerin sınava geç kalmaması için uyarı anonsları yapıldı. Sınava dakikalar kala yapılan “Bir kaç dakika sonra giriş süresi bitecek. 09.45'ten sonra öğrencilerimiz içeriye alınmayacak kapılar kapanacaktır. 09.45'ten sonra içeriye giriş kesinlikle olmayacak” şeklindeki anonslar da etkili olmadı. Koşarak okula gelen bazı öğrenciler geç kaldığı için sınava alınmadı. Öğrenciler hayal kırıklığı içinde evlerine geri döndü.

HALHAL TELAŞI

lys3880Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (LYS) Matematik Sınavı'na giren öğrencilerden bazıları, 15 dakika kuralı nedeniyle saat 09.45'e dakikalar kala, nefes nefese koşarak salona girebildi. Görevlilerin sık sık dakika uyarısı yaptığı sınav öncesinde bir öğrenci ayağındaki halhal nedeniyle sınava alınmak istenmedi. Öğrenci bir yakınının yardımıyla ayağındaki halhalı çıkarıp sınava girdi.

- LYS BİTTİ ÖĞRENCİLER SORULARI YORUMLADI

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ikinci oturumu LYS-1 Matematik sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler duygularını ilk olarak aileleriyle paylaştı. Sınav hakkında değerlendirme yapan öğrencilerin büyük çoğunluğu sınavın zor olduğunu söylerken, öğrencilerin ortak derdi yine sınavda heyecanlı olmaktı.
Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) ikinci oturumu LYS-1 Matematik sınavı saat 12.15 itibariyle sona erdi. 135 dakikalık oturumun ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası salonlardan öğrenci çıkışına izin verilmezken, öğrencilerin büyük çoğunluğunun sınavın son anına kadar salonda kalmayı tercih ettiği görüldü. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde sınava giren öğrenciler, sınav sonrası duygularını kendilerini kapıda bekleyen aileleriyle paylaştı. Öğrencilerin büyük çoğunluğu sınavın geçen yılki sınava göre zor olduğunu söyledi.

“2015’e göre kolay, 2016’ya göre zordu”

Fen Fakültesi’ndeki sınavdan ilk çıkan öğrenci olan Doğukan Akgün, mühendislik kazanmak istediğini söyleyerek, “İyi geçti. Zor sorular da vardı, kolay sorular da vardı. İşte, elimden geleni yaptım. 15 dakika kala çıktım ben. Zaman bana fazla geldi. Makine mühendisliği falan istiyorum. İnşallah olur. 2015’e göre kolaydı, 2016’ya göre zordu. Onları da çözmüştüm” dedi.
Sınava ikinci kez giren ve sözel bir bölüm istemesine rağmen bu sınavı es geçmeyen Mikail Berkeizin de sınavın geçen seneki sınava göre zor olduğunu belirterek, “Zordu biraz. Geçen sene de girmiştim. Aslında sözelciyim. Buna da belki kolay olur, ek puan alırım diye girdim” diye konuştu.
Sınava ikinci kez giren Gamze Nur Yılmaz ise "Aslında ilk başta kolaydı, sonra birden zorlaşmaya başladı. İlk sorular kolaydı, sonra kötü oldum. 7 soru yaptım, dahasını nasıl yapacağım diye düşündüm. Sonra 16’ya çıktım, 16’yla da bitirdim yani. Ben zaten ilk olarak geçen sene girmiştim. Geçen sene çok kötüydüm, pek hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.
Gamze Nur Yılmaz’ın annesi de dua ederek, “Allah herkesin gönlüne göre versin, inşallah” temennisinde bulundu. İHA DHA