Dünyada son yıllarda siyasi ve ekonomik alanda çalkantılı bir süreç yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl özellikle zirveye çıkan bu süreç, doğal olarak Türkiye’yi de etkiliyor. Kendi olumsuz iç dinamiklerinin de etkisiyle Türkiye, bu sıkıntılı süreci bir türlü üzerinden atamıyor. SÖZCÜ’ye özel açıklamalar yapan 76 yaşındaki duayen işadamı Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, bu durumdan çıkış yolu için Atatürk’ü işaret ederek, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünün bugünlerde daha da önem kazandığını vurguladı.

2016 yılının çok zor bir yıl olduğunu söyleyen Ulusoy, 2017 yılı için “Barış yılı olmasını temenni ediyorum. Dünyanın derdi barış. Şu anda 42 yerde savaş var. Katliamlar, arkalarında gözyaşları ve cesetler var” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu’nun kaynayan bir kazan olduğunu ifade eden Ulusoy, “Cadı kazanı ama bu çok kötü bir kazan. Biz de bunların birçoğu ile komşuyuz. Bunu biz seçmedik. Takdirdir, insan toprağını seçemez” dedi.

DİDİŞME ZAMANI DEĞİL

2017’nin dünyanın geleceği açısından kritik bir yıl olduğunu anlatan Ulusoy, ABD’de Trump’ın başkan olmasına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Amerikan başkanının tutumu müspet olmalıdır. Bir yerde sert bir adam Çin’de. Bir diğer yerde sert bir adam Amerika’da, öbür tarafta sert bir adam da Rusya’da. Bunlar inşallah dünyada işsizliği, fukaralığı kaldırmak için uğraşırlar. Dalaşma, didişme zamanı değil. Bütün bunların yanında yaşıyoruz işte. 2017 senesi sosyal ve ekonomik bakımdan zor geçecek. Çünkü 2016’da çok sıkıntılar çektik. 2017 çok daha istikrarlı olur umarım.”

08-taylan

76 yıllık yaşamı boyunca siyasi ve ekonomik alanda pek çok tecrübe edindiğini dile getiren Ulusoy, “Eğer yol Atatürk’ün yolu olursa ayağa kalkarız. Atatürk ilkeleri, laik ve demokratik cumhuriyetten, sosyal cumhuriyetten saptığımız anda toparlayamayız. Bunu bütün vatandaşların bilmesi lazım. Atatürk’ün getirmiş olduklarıyla biz medeni milletler seviyesine geldik. Sonunda Ortadoğu’nun karışmasıyla biz de etkilendik. Ama sonunda bu millet, genç nüfusa sahip olan Türkiye, 2017 ve onu takip eden yıllarda Atatürk’ün yolunda ayağa kalkar. Vurguluyorum, Atatürk’ün yolu çok önemli. Onun yolundan ayrıldığımızda yolumuzu bulamayız. Milletimiz birbirini sevsin. Ülkede birlik ve beraberliği temin etmedikçe, hiçbir yere varamayız. Önce tesanüt. Yani bu ülkede 80 milyon bir yumruk haline gelmezse hiçbir yere varamayız” diye konuştu.

Bürokrasi çok yavaş yürüyor


Yatırımların bir zemin istediğini söyleyen Yılmaz Ulusoy, projelerinin olduğunu ancak bürokrasiye takıldığını belirtti. Ulusoy, “Mesela benim 2 yıldır güneş enerjisi projem var ama bürokrasi pek çalışmıyor. Bürokrasi çok yavaş yürüyor. Bir tebliğ 3-5 ayda çıkıyor. Biz de bekliyoruz. Benim barajlarım var. Bunun yanında güneş enerjisi yapmak istiyorum. Bunun sebebi de Antalya Kemer’de büyük otelim var. Bu otelin de elektriğini oradan temin edeceğim. Ama bir türlü, iki seneden beri patinaj edip duruyoruz. Kolay değil şu ortamda yatırım yapmak” dedi.