Başbakan Binali Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu temel atma töreninde konuştu. Yıldırım yaptığı konuşmada "Biraz sonra temelini atacağız otoyolun toplam boyu 76 km. İzmir Menemen arası daha önce bitmişti. Bu otoyol İzmir'i Çanakkale'ye bağlıyor. Aynı zamanda Aliağa OSB'ye bağlantı var. 22 köprü, 7 viyadük, 9 köprülü kavşak, 9 hemzemin kavşak var. Bu otoyol projemizin faydaları saymakla bitmez." dedi.


İZMİR TRAFİĞİ RAHATLAYACAK


Yıldırım yapımı devam eden Çandarlı Limanı'ndan 10 bin İzmirlinin ekmek yiyeceğini, bu yolun da limana gittiğini belirttiken yolun İzmir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını sözlerine ekledi. Başbakan Yıldırım ayrıca Ankara - İzmir arasında işleyecek hızlı trenin 2019'da bitmiş olacağını ve İzmir-Ankara arasının 3,5 saate ineceğini ifade etti.


2,5 YIL İÇİNDE BİTECEK


İzmir çevre yolunun devamı olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Koyundere'nin doğusundan başlayarak Menemen (Gediz) ovasına ulaşıyor. Türkelli'nin doğusundan mevcut İzmir-Çanakkale yoluna paralel olarak ilerleyen güzergah, Aliağa ilçesinin doğusundan geçerek, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi batısından Aliağa ilçesi Yenişakran beldesine yöneliyor. 1 milyar 437 milyon lira yatırım bedeli ile hayata geçirilen 76 kilometrelik otoyolu yap-işlet-devret modeliyle yapılacak. Otoyolun 2,5 yıl içerisinde bitirilerek işletmeye alınması hedefleniyor.