Son günlerin belkide en çarpıcı haberi Fox TV'den Nazlı Yerebasmaz yaptı. Yerebasmaz'ın derlediği habere göre ; Edirne'deki çiftçiler aldıkları mazotu veresiye defterine yazdırıyor. Çiftçiler benzin ve akaryakıta yapılan  zamlardan dolayı mazot aldığı istasyona para ödeyemiyor ve veresiye defterine yazdırıyor. Ay sonu geldiğinde de mazot borcunun ödeyebildiği kadarını ödüyor, ödeyemediğini ise  birdaha ki aya kalıyor. Bu durumda da çiftçinin mazota olan borcu gün geçtikçe katlanarak büyüyor. İstasyonda 15 bin TL ile 20 bin TL arasında veresiye defterleri bile var.

Eskiden deposunu 150 TL'ye dolduğunu şimdi ise 300 TL  dolduğunu söyleyen Çiftçi Yaşar Bozkurt  "Valla çok saolsunlar... Eskiden 150 TL'ye depomuz doluyordu. Şimdi  300 TL'ye doluyor. Ben 1000 TL ev kirası veriyorum. Asgari ücret 1400 TL..." ifadelerini kullandı. Benzinlik sahibi Şehmuz Bey "Çiftçiler yüksek rakamları ödeyemedikleri için veresiye yazdırıyorlar, ay sonu geldiğinde de hesaplaşıyoruz."dedi.

 

[old_news_related_template title="Petrol fiyatları düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?" desc="Petrol fiyatları geri çekildi, vatandaşın gözü akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Art arda gelen zamlarla kontak kapatan vatandaş, petrol fiyatları arttığında hemen zamlanan akaryakıt fiyatlarından, şimdi de indirim haberi gelmesini beklemeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/shutterstock_702144643.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/petrol-fiyatlari-dustu-akaryakita-indirim-gelecek-mi-2091154/"]

 

BORÇLAR 20 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

Borçlanan vatandaşlar arasında 5 bin TL'den başlayıp 20 bin TL'ye kadar çıkan  veresiye defterleri yer alıyor.   Bir diğer çiftçi ise peşin para çalışamadıklarını bu yüzdende borçlarının biriktiğini dile getiriyor.

gbgb