Kırmızı ette fiyat istikrarı bir türlü sağlanamıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik geçtiğimiz günlerde kırmızı et fiyatlarının büyük marketlerde 33-36 TL arasında olduğunu söylemişti. Ancak fiyatlar söz konusu rakamın üzerinde seyrediyor. Büyük marketlerde indirimli fiyatlar dahi 38-40 TL arasında.

[old_news_related_template title="Bosna Hersek'ten Türkiye'ye et yağacak" desc="Kırmızı et fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Tarım Bakanlığı ise çareyi ithalatın önünü açmakta artıyor. Önümüzdeki dönemde Bosna Herkes'ten Türkiye'ye tonlarca et getirilmesi planlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kasaplar21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bosna-hersekten-turkiyeye-et-yagacak-1877035/"]

Ramazan öncesi dana kıymalık etin kilogramı marketlerde 35-40 lirayken şuan 40-43 TL arasında satılıyor. Dana kuşbaşı etin kilogramı ise 45-50 TL’ye satılırken, şu anda 50-54 TL arasında alıcıya ulaşıyor.

Dana antrikotun kilogramı 74 liraya, dana bonfilenin fiyatı ise 86 liraya kadar çıkıyor.

[old_news_related_template title="Kırmızı et alırken nelere dikkat edilmeli?" desc="Beden sağlığı açısından büyük önem taşıyan ve dengeli beslenme açısından çok önemli olan eti alırken dikkat alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli unsur var. Et, uygun koşullarda muhafaza edilmediği takdirde insan sağlığı açısından faydadan çok zarar getirebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/880kirmizi-et.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kirmizi-et-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-1631443/"]

'PİYASAYI İZLEMESİ GEREKENLERİN BİR HAREKETİNİ GÖREMEDİK'

Kasaplar Birliği Federasyonu Fazlı Yalçındağ konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada küçükbaş ve beyaz et fiyatlarında artış yaşandığını söyledi. Piyasaların bayram nedeniyle 4 gün kadar kapalı olacağını belirten Yalçındağ, 'Bayramdan sonrasını ise hep berazber göreceğiz' açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Ramazanda kırmızı ete ne olacak?" desc="Ramazana dört gün kaldı. Tüketicinin kafasında yine aynı soru; kırmızı et fiyatları artacak mı? Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yaptığı açıklamada fiyatlarda talebe bağlı olarak bir artış beklediklerini ancak fiyatların ramazanın onuncu gününden sonra dengeleneceğini düşündüklerini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/kirmizi21.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bir-ramazan-klasigi-kirmizi-et-fiyatlari-1865514/"]

'Biz piyasayı izlediğimizle kalıyoruz' diyen Yalçındağ, izlemesi gerekenlerin bir hareketini göremediklerini söyledi. 'Bunları önceden görmek lazım ancak biz gördüğümüzle kalıyoruz' diyen Yalçındağ, öncelikle Bakanlığın üretimi memleketin ihtiyacını karşılayacak noktaya getirmesi gerektiğini belirtti.

'Ülkedeki üretimi artırmanın bir çaresini bulmalıyız' diyen Yalçındağ, her şey doğru uygulansa dahi fiyatların normale dönmesi için 5 yıl geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.