
İDO, Topçular Feribot İskelesi'nde yoğunluk yaşanmasına karşı tüm önlemlerini alarak feribot sayısını 16'ya çıkartmıştı. Gemiler Topçular'dan aldıkları araç ve yolcuları Eskihisar'a bırakıp bekleme yapmadan geri dönüyorlar. Gemilerin ring sistemi sayesinde Topçular Feribot İskelesi'nin istif alanında maksimum bekleme süresi de 15 dakikaya düşürülmüş oluyor. İDO yetkilileri bayramın 1. ve 2. gününde 20 bini aşkın aracın Topçular'dan Eskihisar'a geçtiğini, bugün de 10 binin üzerinde aracın geçmesini beklediklerini belirttiler.

YALOVA'DA TATİLCİLERDEN TERSİNE GÖÇ
Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar hem Yalova-İzmit Karayolu’nda hem de deniz taşımacılığı yapılan iskelelerde yoğunluğa neden oldu.

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar, D-130 Yalova-İzmit Karayolu’nda yoğunluğa neden oldu ancak bu yıl Yalova’da eski trafik manzaraları oluşmadı. Yalova’da hem Osmangazi Köprüsü’nün tatilciler tarafından aktif olarak kullanılması hem İDO’nun Topçular-Eskihisar Hattı’na feribot takviyeleri yapması hem de Yalova’daki Tonami Kavşağı’nın kullanıma açılması trafiğin yoğun olmasına rağmen akıcı olmasını sağladı. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Osmangazi Köprüsü gişeleri, Yalova-Bursa karayolu çıkışı ile İzmit-Yalova girişinde trafiğin daha rahat sağlanması için önlem aldı. Osmangazi Köprüsü’nün Yalova ayağındaki Altınova gişelerinde de yer yer araç kuyrukları oluştu.

Her 10 kilometrede 1 ekip
Karayolundaki yoğunluktan haberdar olan 77 plakalı araçlar geçişlerini Gaziosmanpaşa ve İsmetpaşa Mahallesi güzergâhından yaptı. Bayram trafiği yoğunluğunun yaşandığı Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda ise Yalova Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekipleri de önlemlerini alarak her 10 kilometrede bir ekip bulundurdu. Alınan önlemler sayesinde bayram öncesi ve bayram süresi boyunca Yalova’daki şehirlerarası karayollarında herhangi bir trafik kazasının olmadığı öğrenildi.
Diğer yandan İDO’ya ait Eskihisar-Topçular hattında da yoğunluk yaşandı. Topçular İskelesi’nde Ramazan Bayramı tatilinin son gününde araç yoğunluğu yaşandı. 4 günlük bayram tatilinin son gününde Topçular İskelesi’nin istif alanı zaman zaman araçlarla doldu. İDO yetkililerinden edinilen bilgiye göre; sefer yapan 14 feribot sayısının 18’e çıkartıldığı bildirildi.

Osmangazi Köprüsü de dönüş yoğunluğundan payını alıyor. Araçlarıyla Orhangazi'den geçerek Osmangazi Köprüsü'ne ulaşan vatandaşlar da gişelerde yoğunluğa neden oluyorlar.
BURSA'DA BAYRAM TATİLİ SONRASI DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU
Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle Ege ve Akdeniz'e tatile giden vatandaşların İstanbul'a dönüş yolundaki en önemli geçiş noktalarından biri olan Bursa'da trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Ramazan Bayramı'nın sona ermesinden sonra tatilini Akdeniz ve Ege sahillerinde yapan tatilcilerin dönüş yolculuğunda trafik yoğunluğu oluştu. Bursa’nın Karacabey ilçesinde başlayan araç yoğunluğunun 20 kilometreye kadar ulaştığı bildirilirken, özellikle Karacabey Harası'ndan Uluabat mevkiine kadar olan bölümde yoğunluğun yaşandığı gözlendi.

Yoğunluğun azaltılması adına trafik ışıkları kapatılarak ekiplerin müdahale ettiği trafiğin gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
TATİL BİTTİ, YOLCULUK BAŞLADI
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bayram tatili için gelen tatilcilerin dönüş yolculuğu akşam saatlerinde başladı. Caddelerde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Ramazan Bayramı'nda Marmaris'e tatil için gelenler, bugün akşam saatlerinde dönüş için yola çıkmaya başladı. Otellerden araçlarıyla ayrılan tatilciler, Datça Yolu'nda yaklaşık 7 kilometrelik araç kuyrukları oluşturdu. Emniyet verilerine göre, akşam saat 19.00'dan itibaren otellerden çıkışların olduğu ve yaklaşık 250 bin kişinin özel araçlar ve toplu taşıma araçlarıyla dönüşe geçtiği ifade edildi. Güney Ege Turistik Otelciler Birliği yöneticileri, "Yoğun bir bayram tatili yaşandı. Tatilcilerin bir kısmı bu yıl erken eve dönüşe başladı. Bugün öğleyin saat 13.00'e kadar çıkışlar olacak, bir kısmı ise hafta sonu dönecek. Bayram sonrası da iç pazarda ciddi talepler mevcut" dedi.
TEM'DE ULAŞIM YAVAŞLADI
Ramazan Bayramı tatilinin son günü TEM'in İzmit kesiminde yoğunluk görülürken, ulaşım yavaşladı.

Ramazan Bayramı tatili öncesi TEM'in Ankara yönündeki yoğunluk bayram tatilinin son günü tersine döndü. Bugün tatilcilerin dönüşe geçmesi ile birlikte TEM'in İstanbul yönünde yoğunluk oldu. Gültepe Rampaları Mevkii'nde yoğunluk nedeniyle ulaşım yavaşladı. Yoğunluğun bütün gün boyunca devam etmesi bekleniyor. TEM'in Kocaeli yönünde ulaşımda sorun oluşmadı. TEM'inyanı sıra D-100 Karayolu İstanbul istikametinde de yoğunluk görülüyor.

Trafik yoğunluğu akşam saatlerinde de devam etti
Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşe geçmesiyle TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli kesiminde yaşanan yoğunluk akşam saatlerinde de devam etti. İstanbul istikametine doğru yoğunluk nedeniyle otoyoldan çıkan sürücüler D-100 Karayolu'nu kullanınca İzmit kent geçişinde de trafik akışı yavaşladı.

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun İstanbul istikametindeki yoğunluğun geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.
SİLİVRİ'DE TATİLCİLERİN DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU TRAFİĞE NEDEN OLDU
Bayram tatilini bitirerek dönüşe geçen vatandaşlar, İstanbul’a ulaşmaya başlarken, Silivri TEM otoyolunda yoğun trafiğin oluşmasına neden oldu.
Bayram tatilinin bitiren vatandaşların trafik çilesi, dönüş yolunda da devam etti. İstanbul’a dönüş yapan sürücüler, İstanbul girişlerinde de trafik yoğunluğu yaşadı. Akşam saatlerinde özellikle Edirne istikametinden İstanbul’a gelen sürücüler, Silivri’de TEM otoyolu üzerinde yoğun trafikle karşılaştı. Büyükçekmece gölü civarında yavaşlayan trafik, kilometrelerce süren trafik yoğunluğuna neden oldu.
BAŞKENT'TE BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİK ÇİLESİ
Ramazan Bayramı’nın son tatil gününde Ankara’ya geliş yollarında yoğun araç trafiği yaşandı. Araçları arıza yapan sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı.
Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek için şehir dışına çıkan vatandaşlar, tatilin son gününde dönüş yollarına döküldü. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yollarda trafik çilesi yaşandı. Şehrin pek çok giriş noktasında saatlerce trafiği aşmaya çalışan sürücüler zor anlar yaşadı. Polis ve jandarma ekipleri, trafik güvenliğini sağlamak adına karayollarında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri, trafik yoğunluğunu azaltmak adına Ankara-Samsun Karayolu üzerindeki pek çok kavşak noktasını beton bariyerlerle kapattı.
Saatlerce trafiğin içinde kalan bazı otomobiller arıza yaptı. Araçlarını sağa çeken sürücüler, hararet yapan otomobillerini kendi imkanlarıyla tamir etti. Otomobili hararet yaptığı için sağa çekip kendi imkanlarıyla tamir eden Bekir Çiçek, Kırşehir’den Ankara’ya geldiğini ve 6 saattir yollarda olduğunu söyledi.
Akşam saat 18.30’dan beri Çorum’dan Ankara’ya gelmeye çalıştığını kaydeden Orhan Yağmurcan, “Trafik yoğunluğundan dolayı hararet yaptı araba. Çorum’dan Ankara’ya gitmeye çalışıyorum. Akşam 18.30’dan beridir yoldayız” şeklinde konuştu.
TEKİRDAĞ'DAN İSTANBUL'A DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU
Tekirdağ-İstanbul karayolunda bayram tatili dönüşü 50 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu.

İstanbul ve yakın illerdeki vatandaşların bayram tatilinin ardından dönüş yapmasıyla birlikte Tekirdağ-İstanbul karayolunda yaklaşık 50 kilometreyi aşan araç kuyrukları oluştu.

Tekirdağ’dan İstanbul’a gidiş yolu tamamen tıkanırken, geliş yolu ise bomboş kaldı. Yer yer yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar da meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisi ekipleri ise yollarda denetimler yaparak trafiği rahatlatma çalıştı. Trafik yoğunluğu gece geç saatlere kadar sürdü.

Gökçeada’da tatilden döndüğünü ifade eden bir sürücü, “Bayram için tatile gitmiştim. Buranın trafiği İstanbul trafiğinden bir farkı yok şu anda çok anımsatıyor” dedi.

Trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, her bayramda yollarda kuyruklar oluştuğunu ifade eden tatilciler, önlem alınmasını istedi.
AJANSLAR