Güngören Haznedar'da 3 Haziran'da yaşanan olayda Sarallar olarak bilinen suç örgütü, "Şirinler" olarak tanınan çeteye saldırı düzenledi. Kaleşnikof ve tabancalarla düzenlenen saldırıda, Şirinler çetesi üyesi 1 kişi öldü. İkisi çete üyesi 8 kişi yaralandı. Saldırının ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Ekipler 24 saat geçmeden saldırıyı gerçekleştiren 4 şüpheliyi silahlarıyla birlikte Büyükçekmece'de gözaltına aldı.

dsc_0188

TRABZON'DA YAKALANDI


Organize Polisi, saldırganların yakalanmasının ardından olayın arkasındaki isimlerin peşine düştü. Şüphelilerin "Sarallar" Grubu içerisinde yer alan alt gruplardan Ümit Saral'ın adamları olduğu anlaşıldı. Çete üyesi 10 şüpheli daha gözaltına alındı. Ümit Saral ise İstanbul'daki adresinde bulunamadı. Araştırmalarına devam eden polis Saral'ın izine Trabzon'da ulaştı. Aranan suç örgütü elebaşı burada gözaltına alındı.

2 KALEŞNİKOF


Toplamda 15 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 2 Kaleşnikof, 4 tabanca ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Daha önce de aynı gruba ait operasyonlarda 4 Kaleşnikof ele geçirilmişti. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin sorgusunda geçmişte yaşanan bazı saldırılar da aydınlatıldı.

_20170617_113529

ALTI KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Polisin tespitine göre Ümit Saral'ın yönettiği suç örgütü, geçtiğimiz yıl Temmuz Ayı'nda Hakan Koyuncu'yu öldürülmesi olayına karıştı. Daha sonra 24 Ağustos'ta Şirinler Çetesi'nin elebaşı Kenan Şirin öldürüldü. Şebeke, 1 Kasım 2016'da Rize İkizdere'de bir kahvehaneyi taradı. Şirinler çetesinin hedef alındığo o saldırıda vatandaşlarında arasında bulunduğu 3 kişi öldürüldü, 7 kişi ise yaralandı.Geçtiğimiz Şubat Ayı'nda ise Murat Ahretlikoğlu Esenyurt'ta bir inşaat firmasında, şebeke üyelerince silahla yaralandı.

Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.