SÖZCÜ Gazetesi’ne yönelik algı operasyonuyla 19 Mayıs’ta gözaltına alınan İzmir muhabirimiz Gökmen Ulu ile sozcu.com.tr Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun 3 gündür Emniyet’te bekletiliyor. İzmir’de gözaltına alınan Ulu, önceki gün İstanbul’a gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan arkadaşlarımız işlemlerin tamamlanmasını bekliyor. SÖZCÜ’nün avukatı Celal Ülgen, gözaltındaki arkadaşlarımızın ifadesinin polis alınmadığını, bu işlemin savcı tarafından yapılacağının belirtildiğini kaydetti. Ülgen, “Bu garipsenecek bir durum. Her yer karanlık, her şey gizlilik içinde. Şüphelilerin neyle suçlandığını bilmek isteriz. İddia, savunmadan bu kadar çok mu korkuyor. Aç dosyanı delillerin sağlamsa ne korkuyorsun. İddian tutarlı ise ne saklıyorsun” diye sordu. Celal Ülgen’in çarpıcı açıklamalarından satır başları şöyle:

SAVCILAR DEĞİŞTİ, DOSYA BEKLEDİ

ŞÜPHELİ DURUM: 19 Mayıs Ulusal Bayram gününde başlatılan operasyonun üzerinden 4 gün geçti. 3 tatil günü. Bu 3 gün içinde insanların ifadesi alınmayacaktı ise tatil gününün bitmesi neden beklenmedi. Ortada gözaltına alınacak bir durum yok. Bu soruşturma yaklaşık 10 aydır askıda tutuluyor. Zaman zaman gidip geliyoruz. Bizden başka soran ve soruşturan yok. Aylar değişiyor, mevsimler değişiyor. Savcılar değişiyor dosya bekliyor. Kaçan göçen olsa bu dönemde kaçar. Nerede ise müvekkillerimiz gidip Vatan Caddesi’nin önünde yatacak ‘İfademizi alın’ diye. O halde bu gözaltı silsilesi neden üç günlük tatil süresini kapsadı. İfade alan yok. Üstelik ifadelerin ne zaman alınacağı yönündeki sorularımıza ifadenin kollukta değil savcıkta alınacağı söylenmekte. Bu garipsenecek bir durum. Şüpheliler susma hakkını kullandıklarında savcı ifade alır. Henüz bizim dosyada böyle bir niteleme tarafımızdan yapılmadı.

DOSYA NEDEN GİZLENİYOR?: Her yer karanlık, her şey gizlilik içinde. El yordamı ile yürüyoruz. Biz savunmayız. Her şeyi bilmek isteriz. Şüphelilerin neyle suçlandığını bilmek isteriz. İddia, savunmadan bu kadar çok mu korkuyor. Aç dosyanı delillerin sağlamsa ne korkuyorsun. İddian tutarlı ise ne saklıyorsun? SÖZCÜ kendinden emin, Şüpheli arkadaşlarımız kendinden emin. Ortada bir suç yok. Bizim gizlediğimiz bir şey yok. Her şey ortada. Gizleyen sizsiniz... Açın dosyalarınızı biz hesap vermeye hazırız. Soruşturmanın boyutuna ve şüpheli sayısına ve de içeriğine bakıldığında gizlilik kararı alacak ne var? 10 aydır gizli diyorsunuz. Anlaşılan siz iddianızın tutarsızlığını gizlemek için gizlilik kararına sığınıyorsunuz. Daha ne kadar tutabilirsiniz, ne kadar engelleyebilirsiniz dosyayı görmemizi?

BİZ BUNU YAŞADIK: Biz FETÖ yargısı döneminde de yaşadık benzer uygulamaları. Siz FETÖ yargısından farklı olmak zorundasınız. FETÖ yargısını gördünüz, yaşadınız. Ne oldu sonu? SÖZCÜ muhalefet yaptı, yapıyor ve yapacak. SÖZCÜ etkindi, etkinliği sürecek. Gerçekleri yazmaya devam edecek. SÖZCÜ FETÖ alçaklığına karşı çıkmayı bütün kararlılığı ile sürdürecek. SÖZCÜ kripto FETÖ’cülerin ipliğini pazara çıkarmak için bütün gücünü kullanacak.

19 MAYIS’TA GÖZALTINA ALINDILAR

19 Mayıs günü sabah erken saatlerde gözaltına alınan Olgun, Emniyet’e götürülmüştü. Aynı gün hakkında gözaltı kararı verilen Gökmen Ulu ise uzun bir süre evinin
önünde kendisine desteğe gelen ziyaretçilerle birlikte polis ekiplerini beklemişti. 19 Mayıs akşam saat 17.00’ye kadar beklemesine rağmen gözaltı işlemi uygulanmayan
Ulu, “teslim olmak” üzere İzmir Adliyesi’ne gideceğini söylemişti. Avukatı Murat Ergün, CHP İzmir milletvekilleri ile birlikte yola çıkan Ulu, kısa süre sonra polisler tarafından durdurulmuştu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, “savcılık talimatını beklediklerini, talimat gelir gelmez gözaltı işlemi yapacaklarını” söyleyerek Gökmen Ulu’nun eve dönmesini istemişti.
Evine dönen Gökmen Ulu, 19 Mayıs saat 18.00’de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’ndan gelen talimat doğrultusunda Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından gözaltına alınmış ve evinde polis araması yapılmıştı.