İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fikret Çam ve Bergama Belediyesi meclis üyeleri Sezer Uğraş ve Yılmaz Dülger MHP’den istifa etti.

[old_news_related_template title="MHP'de istifa krizi: Milletvekilini istifa ettirdiler!" desc="Anayasa Adalet Karma Komisyonu üyesi ve MHP Bursa milletvekili Kadir Koçdemir, ''Komisyondan istifa etti'' denilerek MHP Grup yönetimince TBMM Başkanlığına bildirildi. Koçdemir ''Ben istifa etmedim'' diyerek tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/mhp.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/mhpde-istifa-krizi-milletvekilini-istifa-ettirdiler-1841907/"]

Gerekçe olarak ilçe kongrelerinin adil yapılmadığı iddiası gösterildi. Özkan Karadiken, Nuri Çiftçi, Zekai Uğraş, Hakan Kutlu, İskender Kutlu, Nuri Özdalkıran, Zeki Ersöz, Hatice Nuran Çiftçi de istifa etti.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... MHP'de art arda istifalar" desc="MHP'nin Manisa teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev alan Tamer Akkal ve Engin Kabadağ, partiden istifa ettiklerini açıkladı. Dün de MHP Isparta Senirkent İlçe Başkanı Hasan Özev ve ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu MHP’den istifa ettiğini duyurmuş karar sosyal medyada geniş yankı bulmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/mhp880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-mhpde-art-arda-istifalar-1801774/"]

Karadiken yaptığı açıklamada, "Genel Merkez ve ona bağlı il yönetimlerinin talimatlarıyla yapılan ilçe kongrelerinde ülkücü çizgiye ve Türk milliyetçiliği fikrine aykırı gayri demokratik listelerin hazırlanmasını ve genel merkezin iktidar yanlısı politikalarını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

MHP İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dursunbey Teşkilatı Kongresi 18 Mayıs 2017’de yapıldı. Daha önce göreve getirilen Mustafa Sarnıç ve Ali Çıplak MHP İlçe Başkanı olmak için aday oldular. Yapılan kongre sonrası MHP İlçe Başkanı seçilen Ali Çıplak ve yönetimi, MHP Genel Merkezi tarafından fesih edildi.

Alınan bilgiye göre, MHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıda, "Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 52. ve 54. maddelerinin başkanlık divanına tanıdığı yetkiye istinaden, tüzüğün 34. maddesi gereğince Milliyetçi Hareket Partisi Dursunbey İlçe Başkanı Ali Çıplak ve yönetimi fesih edilmiştir" denildi.

Genel Merkez tarafından Dursunbey İlçe teşkilatına Mustafa Sarnıç ve ekibinin yeniden atanması bekleniyor. AJANSLAR