Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle tutuklanan cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Güven'in tahliyesine karar verdi.

Mahkeme tahliye kararında, sanığın soruşturma sürecindeki yaklaşımı, tutuklulukta kaldığı süreyi ve kaçma şüphesinin olmamasını gerekçe gösterdi. İlk duruşma 14 Eylül de görülecek.

[old_news_related_template title="Gazeteci Oğuz Güven için istenen ceza belli oldu" desc="Cumhuriyet.com.tr genel yayın yönetmeni Oğuz Güven hakkında 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' ve 'Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak' iddiasıyla 2,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis cezası istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/gven.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gazeteci-oguz-guven-icin-istenen-ceza-belli-oldu-1886635/"]

"55 SANİYE SONRA DÜZELTTİK"

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 15 Mayıs'ta tutuklanan Oğuz Güven ifadesinde, "Okumuş olduğunuz tweet'i ben atmadım. Bu tweet'e editörlerimden biri atmıştır. Ben internet sitesinin genel yayın yönetmeniyim. Zaten 55 saniye sonra müdahale ettim. Biz günde 200-300 tweet atıyoruz. Burada bir hata olmuş. 55 saniye sonra düzelttik. Haberimizin içinde böyle bir başlık ve deyim yoktur. Savcı hakkında insanlık utancı tweetler atıldığında biz bunu haber yaptık. Suçlamayı kabul etmiyorum" demişti. Ancak mahkeme, Oğuz Güven'in tutuklanmasına karar vermişti.

[old_news_related_template title="Gazeteci Oğuz Güven tutuklandı" desc="Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Oğuz Güven 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklandı. Oğuz Güven tutuklanmasının ardından yakınlarıyla vedalaştığı sırada, 'Bu çürümüşlüğün karşısında yapacak bir şey yok' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/resimid_3461316.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gazeteci-oguz-guven-hakkinda-tutuklama-talebi-1851233/"]
10,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca hazırlanan iddianamede Güven hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak" suçlamasıyla 2,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.


CEZAEVİNDEN ÇIKTI; İŞTE İLK SÖZLERİGazeteci Oğuz Güven akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden tahliye kararının ardından salıverildi. Güven "Buruk bir sevinç yaşıyorum şu anda. Çıktığım gün Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını öğrendim." dedi.